Erika Vikman ylistää Billie Eilishin lausuntoja

Poptähti puhui Voguen kansijutussa kokemistaan ulkonäköpaineista ja pukeutumiseen liittyvästä tekopyhyydestä.

06.05.2021

Billie Eilish poseerasi britti-Voguen uusimman numeron kannessa. Hänellä oli totuttuun hupparilinjaan verrattuna varsin radikaalin oloisesti yllään esimerkiksi korsetti ja lateksia. Pitkässä haastattelussa yhdysvaltalaistähti puhuu avoimesti kokemistaan ulkonäköpaineista ja etenkin naisartisteihin kohdistuvasta pukeutumiseen liittyvästä kaksinaismoralismista.

Mainittua Billie Eilishin hupparityyliä on ylistetty mediassa samalla niukemmin pukeutuvia poppareita kritisoiden. Artisti pitää hänelle osoitettua lokeroa tekopyhyytenä.

”Jos haluat sittenkin näyttää ihoa, oletkin huora. Jos olen, niin olen sitten ylpeästi sitä. Hutsuja me kaikki ollaan, käännetään se voimaannuttavaksi voimavaraksi”, Billie Eilish sanoi.

”Oman vartalon ja paljaan pinnan näyttämisen – tai näyttämättä jättämisen – ei pitäisi vähentää osaksesi saamaa kunnioitusta.”

Nostimme Rumbassa Billie Eilishin tärkeät pointit esille alkuviikosta. Ylistäjien kuoroon liittyy nyt myös Erika Vikman. Hän jakoi yllä olevat Billie Eilshin sitaatit saatesanoin: ”Tän viikon tärkein.”

Lisää luettavaa