”Hutsuja me kaikki ollaan, käännetään se voimavaraksi” – Billie Eilish puhuu voimaantumisesta Voguen kansijutussa

Toisen albuminsa julkaisuun valmistautuva artisti puhuu häneen kohdistuneista odotuksista ja paineista.

Billie Eilish poseeraa britti-Voguen uusimman numeron kannessa. Kuvaussessioissa yhdysvaltalaisartistin yllä nähdään melko radikaalin oloinen poikkeus totuttuun hupparilinjaan. Pitkässä haastattelussa Billie Eilish puhuu häneen kohdistuneista odotuksista ja paineista, muun muassa juurikin ulkonäköön ja pukeutumiseen liittyen.

”Minun juttuni on, että voin tehdä mitä vain”, Billie Eilish toteaa.

Hän ennakoi, että korsettiin pukeutumisesta tulee kritiikkiä: miksi kehopositiivinen henkilö käyttäisi sellaista. Billie Eilishin mukaan jokaisen tulisi keskittyä siihen, mikä itsestään tuntuu hyvältä.

”Jos haluat mennä plastiikkakirurgille, mene. Jos haluat käyttää mekkoa, vaikka olisit jonkun mielestä liian iso siihen, käytä. Jos näytät itsesi mielestä hyvältä, näytät hyvältä.”

Mainittua Billie Eilishin hupparityyliä on ylistetty mediassa samalla niukemmin pukeutuvia poppareita kritisoiden. Artisti pitää hänelle osoitettua lokeroa tekopyhyytenä.

”Jos haluat sittenkin näyttää ihoa, oletkin huora. Jos olen, niin olen sitten ylpeästi sitä. Hutsuja me kaikki ollaan, käännetään se voimaannuttavaksi voimavaraksi.”

Billie Eilishin viime viikolla julkaistu single Your Power kertoo vallankäytöstä, ja kokemukset ovat artistin omakohtaisia. Hän kertoo Voguen haastattelussa tulleensa hyväksikäytetyksi parisuhteessa aiemmin, ja ymmärtäneensä sen vasta jälkeenpäin.

”Maailma on täynnä itsevarmoja tyttöjä, jotka havahtuvat siihen, että ovat uhreja. Se on nöyryyttävää ja noloa, mutta siitä täytyy puhua.”

Lue koko haastattelu täältä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön British Vogue (@britishvogue) jakama julkaisu