Eskimo Callboy vaihtaa nimensä ja pahoittelee loukkaavia sanoituksiaan

Mitä fanin tatuoinnille käy?

Saksan euroviisuedustajaksikin pyrkinyt metalcoreyhtye Eskimo Callboy on vaihtanut nimensä Electric Callboyksi. Vuonna 2010 perustettu saksalaisbändi ilmoitti nimenvaihdoksesta sometileillään eilen.

Päivityksen yhteydessä on julkaistu asiaa selventävä video. Yhtye kertoo, että on tehnyt useita muitakin videoita, joissa on vielä lisää tietoa aiheesta, mutta ei halua julkaista niitä nyt ja siirtää huomiota itseensä, kun ”Ukrainassa tapahtuu järjetöntä väkivaltaa”. Bändi ei silti halua odotella vaihdoksen kanssa yhtään pidempään ”sen tiedon valossa, mitä matkan aikana on kertynyt”.

Eskimo-sanan käyttö koetaan nykyään usein halventavaksi, ja sen käytöstä on luovuttu monissa yhteyksissä. Esimerkiksi klassisen Eskimo-jäätelöpuikon nimi vaihdettiin viime vuonna Pingviini Puikoksi.

Yhtye kertoi pohtivansa nimensä vaihtamista jo viime vuoden lopussa julkaistussa päivityksessä. Samalla bändi pyysi anteeksi joitakin takavuosien lyriikoitaan, jotka ovat herättäneet kritiikkiä. Päivityksessä kirjoitettiin, ettei yhtye ole koskaan tarkoittanut loukata ketään, ja että kyseenalaisia sanoituksia sisältävät kappaleet aiotaan vetää pois suoratoistopalveluista.

Nyt tapahtunut vaihdos on herättänyt yhtyeen faneissa ristiriitaisia reaktioita. Osan mielestä ajatus sen takana oli hyvä, mutta toiset moittivat uutta nimeä tylsäksi, ja kritisoivat cancel-kulttuurin tukemista. Eräs fani toteaa kommenteissa, että ”hitto, nyt joudun kai korjaamaan rinnassani olevan tatuoinnin, jossa lukee Eskimo Callboy”.

Katso koko päivitys alta.

Lisää luettavaa