Espoolainen pienlevy-yhtiö pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan erikoisvinyylillään

Royal Mint levy-yhtiö prässäsi maailman ensimmäisen soittokelpoisen palapelivinyylin.

17.09.2017

Espoolaisen omakotitalon kellarissa sijaitsevan Royal Mint Recordsin painama ensimmäinen soittokelpoinen palapelivinyyli noteerattiin vuoden 2018 Guinnessin ennätystenkirjassa. Katso kuva Royal Mintin sosiaalisen median päivityksestä alta.

Pienen lukumäärän erikoispainoksia ja vaatteita tekevä pienyhtiö on toiminut Australiasta pohjoistuneen Cameron Allenin johdolla vuodesta 2014 lähtien.

Palapelin muotoisen vinyylin on aiemmin julkaissut ainakin vuonna 1984 Thompson Twins kolmiosaisella You Take Me Up -singlellään, joista jokainen levy oli yksi osa palapeliä. Allenin vinyylissä taas itse levy raitoineen on palapeli.

Palapelivinyyli on yksi lontoolaisen Sugar Coat -yhtyeen Me Instead -singlen 35:n kappaleen erikoispainoksesta. Painoksen muut levyt ovat myös Royal Mint Recordsin käsialaa ja ovat sisältäneet muun muassa kaivosnokea, tekoturkista sekä peilimateriaalia.

Aiemmin Allen on upottanut myös villalankaa  ja kuvataidetta läpinäkyvän vinyylin sisään. Levy-yhtiön viimeisimpiin julkaisuihin kuuluu muun muassa Black Vulcaniten räppiä, Bossapojan suomibossanovaa sekä Allenin oman yhtyeen Pollenin indietä.

Kapustarinnan nopeudesta syntyneestä väittelystä alkunsa saanut Guinnessin suuri ennätystenkirja taas on listannut erikoisia ennätyksiä vuodesta 1955 lähtien.

Lisää luettavaa