Feministinen rapilmiö ja vuoden yllätyshitin julkaissut Pilvi Hämäläinen yhdistivät voimansa vanhan suomidiscon parissa

BÄMÄ ja Pilvi Hämäläinen julkaisivat tulkintansa "Anna rakas (raju hetki)" -klassikosta.

14.06.2024

Viime vuonna kotimaiselle musiikkitaivaalle singahtanut feministinen rapkollektiivi BÄMÄ päätti yhdistää voimansa näyttelijä Pilvi Hämäläisen kanssa. Yhteistyön tuloksena on tulkinta vanhasta Nisa Sorayan suomidisco-hitistä Anna rakas raju hetki.

”Haluttiin tehdä Suomen paras kesäleka, ja mehän tehtiin se. Kannetaan ylpeydellä Nisa Sorayan ja Kikan perintöä, ja Pilvi Hämäläinen oli ainut oikea valinta featiksi tähän. Biisintekoprosessia ohjasi halut ja himot – seksi myy! Kuuma bämäkesä jatkuu festarikeikoilla ja Anna rakas raikaa!”, Bämät kiteyttävät.

Viime vuonna debytoineen BÄMÄ-yhtyeen muodostavat Helena Routa, Nelli Milan, Satu sekä Tiia Karoliina. Bämän musiikki syntyy samalla ydintiimillä ja tuotannoista vastaavat Nelli Milan ja Satu. Alun perin Kaiken takana on bämä -kappaleesta tutuksi noussut kollektiivi muodostui yhtyeeksi, joka herätti suurta kiinnostusta jo heti ensimmäisen julkaisunsa jälkeen. Kuluneen vuoden aikana Bämä on noussut isoksi musiikkikentän ilmiöksi. Syksyllä 2023 yhtye palkittiin Musiikkikustantajat ry:n palkintogaalan Genrevapaa-kategoriassa ja tänä keväänä yhtye nostettiin YleX Läpimurto -listalle. Bändi viettää tällä hetkellä elämänsä festarikesää, ja Bämä onkin mahdollista nähdä tänä kesänä livenä muun muassa Provinssissa, Ruisrockissa sekä Ilosaaressa. 

Pilvi Hämäläinen yllätti kaikki alkuvuoden UMK-väliaikaesityksellään, jonka myötä julkaistu single Mon Chéri on noussut yhdeksi kevään suurista hiteistä. Nyt jo reippasti platinarajan yli viidellä miljoonalla kuuntelukerralla ylittänyt single on saanut myös laajaa radiosoittoa, viihtyen edelleen Suomen virallisen radiolistan 10 soitetuimman kappaleen joukossa.

Voit kuunnella kappaleen alhaalta.

Lisää luettavaa