Festivaali festivaalin sisällä – Virta tuo oman tapahtumansa We Jazziin

Kokeellista musiikkia ja roskien rummutusta.

02.12.2019

We Jazz -festivaali käynnistyi eilen ja jatkuu ensi sunnuntaihin. Lauantaina 7. joulukuuta Suvilahdessa nähdään kovan luokan kansainvälistä jazzia, kun Tiivistämöllä esiintyvät Teppo Mäkysen johtama 3TM, improvisoiva brittitrio Ill Considered, darkjazzia esittävä belgialaisyhtye MDCIII, Ronald Langestraat ja Hilde Marie Holsen.

Lisäksi koetaan ”festivaali festivaalin sisällä”. Virta-yhtye on kuratoinut oman audiovisuaalisen minifestivaalin Suvilahden Mittarikorjaamon valokuvausstudioon.

”Ulkopuolisen kuraattorin kokoama festivaali festivaalin sisällä on idea, jota lähdimme kehittämään viime vuonna Mopon Mopocalypse-festivaalin kautta ja nyt pääsemme konseptissa entistä syvemmälle”, kertoo We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives.

”Uskon että Virta-festival tuo täysin omanlaisensa mausteen Suvilahden We Jazz -iltaan ja mielestäni yhtyeen kuratoima esiintyjäkatras on kutkuttavan raikas”.

Virta-festivaalilla illan isännän lisäksi esiintyvät hiljattain Sunn O))) -yhtyettä lämmitellyt Pan Sonic -puolikas Ilpo Väisänen ja roskista hypnoottista musiikkia taikova rumpalikollektiivi Trash Drumming. Mittarikorjaamon valosuunnittelusta vastaa Jere Suontausta.

Suvilahden konserttilippu sisältää pääsyn sekä Tiivistämöön että Mittarikorjaamoon. Liput ovat myynnissä ja tapahtuma löytyy Facebookista.

Lisää luettavaa