Fleetwood Macin viraali-ilmiöksi nostanut myy alkuperäistä videotaan 500 000 dollarilla

NFT-teoksen lähtöhinta on puoli miljoonaa.

Fleetwood Macin viraali-ilmiöksi nostanut Nathan Apodaca myy alkuperäistä videotaan NFT-teoksena 500 000 dollarilla.

NFT on lohkoketjuteknologiaan perustuva merkki, jolla todistetaan digitaalisessa muodossa olevan teoksen alkuperäisyys ja omistajuus. Se eroaa kryptovaluutoista siten, että NFT:llä ei ole objektiivista arvoa. Musiikkikustantajien Jari Muikku avaa asiaa blogissaan täällä.

Apocada nousi viraali-ilmiöksi viime syyskuussa. Videolla Apodaca rullaili skeitillään kadulla ja joi samalla Ocean Spray -mehua Fleetwood Macin Dreams-kappaleen soidessa taustalla.

Miljoonia katselukertoja saanutta TikTok-videoita jakoivat niin Fleetwood Macin jäsenet kuin Wiz Khalifan kaltaiset megatähdetkin. Video myös tehtiin uusiksi tuhansia ja taas tuhansia kertoja toisten TikTok-käyttäjien toimesta.

TMZ-sivuston mukaan Apodaca laittaa alkuperäisen videonsa myyntiin huomenna. Videon lähtöhinta on 500 000 dollaria. Video tulee myyntiin ilman taustalla soivaa Fleetwood Macin kappaletta, sillä se kuuluu luonnollisesti tekijänoikeussuojan piiriin.

Rahoilla Apodaca aikoo ostaa vanhemmilleen talon ja perustaa tapahtumakeskuksen kotikaupunkiinsa Idaho Fallsiin.

@420doggface208

Morning vibe #420souljahz #ec #feelinggood #h2o #cloud9 #happyhippie #worldpeace #king #peaceup #merch tacos #waterislife #high #morning #710 #cloud9

♬ Dreams (2004 Remaster) – Fleetwood Mac