Florence Welch esittää Game of Thronesin viimeisellä tuotantokaudella kappaleen sarjan luojien pyynnöstä – hän on samalla ainoa artisti, jota 8. kaudella kuullaan

Florence Welchin laulua kuullaan Game of Thronesin 8. kaudella.

Florence + the Machine. Kuvat: Julius Töyrylä

Jos Game of Thronesin 8. kauden avausjakson musiikki kuulosti jotenkin tutulta, se ei ole mikään ihme. Jaksossa kuultiin nimittäin Florence + the Machine -yhtyeestä tutun laulaja Florence Welchin esittämänä sarjaa varten tehty kappale Jenny of Oldstones.

”Olemme aina olleet Florencen musiikin suuria faneja ja 2. kauden traileri, jossa oli hänen kappaleensa Seven Devils oli ehkä kaikkein voimakkain (traileri), joka meillä koskaan oli” kertovat sarjan luojat Benioff ja Weiss  jotka pyysivät Welchiä laulamaan myös sarjan viimeiselle kaudelle. ”–Olemme yhä miellyttävästi shokissa siitä, että hän suostui laulamaan Jenny of Oldstonesin ja rakastamme lopputulosta”

Sarjan luojien lehdistöraportin kommenttien mukaan Florence Welch tulee olemaan myös ainoa artisti, jota sarjan viimeisellä tuotantokaudella kuullaan.

Welch puolestaan kertoo, että kappale kuulosti hänestä aluksi ”kelttiläiseltä tuutulaululta” ja hän piti siitä, koska kelttimusiikki on lähellä hänen sydäntään. Sen lisäksi hän kerto, että myös yleisemmin Game of Thronesin maailma on vetänyt häntä puoleensa ja että hänelle on ”kunnia olla osa viimeistä kautta”.

Jenny of  Oldstones -kappaleen ovat kirjoittaneet yhteistyössä sarjan luojat Weiss ja Benioff sekä Ramin Djawadi ja GoT-kirjasarjan luoja George R.R. Martin. Tuottajana kappaleella puolestaan on toiminut Thomas Bartlett eli Doveman.

Jenny of Oldstonesin sekä 2. kauden traileria varten tehdyn Seven Devilsin voit kuunnella alta.