Flow-festivaali luopuu punaisesta lihasta ruokatarjonnassaan

Päätöksen taustalla on ympäristöystävällisyys ja kestävämmät valinnat.

Elämyksellinen Flow-festivaali järjestetään elokuussa kahden vuoden tauon jälkeen. Monipuolisesta ja laadukkaasta ravintola- ja baarivalikoimastaan tunnettu tapahtuma on nyt ilmoittanut luopuvansa punaisesta lihasta ja siipikarjasta ruokatarjonnassaan. Näin toimimalla Flow ”jatkaa edistyksellistä työtään kestävämmän festivaalituotannon saralla”.

“Ruoantuotanto on maailmanlaajuisesti yksi suurimmista kasvihuonekaasujen aiheuttajista ja ympäristölle keskimäärin erityisen kuormittavaa on eläinpohjainen ravinto. Näin ollen meille seuraava luonteva askel oli luopua punaisen lihan ja siipikarjan tarjoamisesta alueemme ravintoloissa”, festivaalin toimitusjohtaja Suvi Kallio kommentoi.

”Sen sijaan panostamme huippulaadukkaisiin kasvispainotteisiin ruokiin ja useat ravintolat tarjoavat myös kokonaan vegaanisia menuja.”

Festarialueella on tänä vuonna lähes 40 ravintolaa ja 20 baaria. Vaihtoehtoja riittää fine diningistä katuruokaan ja kimchiranskalaisista kala-annoksiin, ja jokaisen ravintolan listalla on vähintään yksi täysin vegaaninen annos. Juomatarjonnan osalta panostetaan erityisesti viineihin, pienpanimotuotteisiin ja alkoholittomiin vaihtoehtoihin.

Flow järjestetään Helsingin Suvilahdessa 12.-14. elokuuta. Tapahtumassa esiintyvät muun muassa Gorillaz, Florence + The Machine, Burna Boy, Nick Cave & The Bad Seeds ja Sigrid.

Lisätietoja Flow’n ravintolatarjonnasta, esiintyjistä ja lipuista festivaalin nettisivuilla.

Lisää luettavaa