Flow-festivaalilla etsitään sisäistä rauhaa – kokeellisen musiikin ohjelma julki

Caterina Barbieri, Arushi Jain, Kmru, Smerz ja monta muuta kiinnostavaa artistia Suvilahteen.

30.05.2022

Flow-festivaalin perinteinen The Other Sound -ohjelmakokonaisuus on julkistettu. Kokeellisen musiikin ja äänitaiteen alleen niputtavan kokonaisuuden teemana on tänä vuonna ”sisäisen rauhan etsiminen ulkoisen kohinan keskellä”.

Festivaalin avauspäivänä The Other Soundissa esiintyvät modulaarisyntetisaattorivisionääri Caterina Barbieri kesällä ilmestyvän The Spirit Exit -albuminsa tiimoilta, texasilainen ambient-taiteilija Claire Rousay sekä kotimaiset Huoratron, joka esittää Huoratron Deconstructed -erikoiskeikan, Trains ja Project Vainiolla.

Lauantaina ohjelmakokonaisuuteen kuuluvat Tuomas A. Laitinen, jonka debyyttialbumi Sapiduz on vuoden kiehtovimpia kotimaisia, ja Maria Rossin arvostettu ambient-projekti Cucina Povera. Anna Kuvaja on suunnitellut Nyky Ensemblelle kokonaisuuden Arvo Pärtin teoksista. Lisäksi ohjelmassa on Antti Lötjösen ja Ville Herralan duokeikka, elektroakustisen kokeellisen musiikin voimahahmo Marja Ahti sekä Katri Naukarin ja Janne Myllymäen yhteisteos Murskautuminen.

Sunnuntain The Other Sound -kattauksessa ovat ambientin kuumimpiin nimiin lukeutuvat Arushi Jain ja Kmru sekä kokeellisen popin airut Smerz. Lisäksi luvassa on Heli Hartikaisen musiikkia ja tilataidetta yhdistelevä Chronovariations-teos, saamelaisyhtye Ánnámáret ja Ona Kamun äänikylpy.

Lisäksi Flow’n pitkäaikainen yhteistyökumppani Sun Effects kuratoi tilaan ajankohtaisen video- ja valotaidekokonaisuuden, jonka tarkemmasta sisällöstä tiedotetaan myöhemmin.

Flow järjestetään Helsingin Suvilahdessa 12.–14. elokuuta. Lisätietoja, kuten pääsylipuista ja muista esiintyjistä, on tapahtuman kotisivuilla.

Lisää luettavaa