Flow käynnisti uuden ympäristöhankkeen – punaisesta lihasta ja siipikarjasta luopuminen puolitti festivaalilla kulutetun ruoan ilmastovaikutukset

Hienoa toimintaa!

17.10.2022

Flow Festival on käynnistänyt kestävän tulevaisuuden asiantuntijayritys D-matin kanssa festivaalin ympäristövaikutuksia laajasti tarkastelevan tutkimushankkeen, jonka lopputuotteena kehitetään tapahtuma-alalle räätälöity hiili- ja materiaalijalanjälkilaskuri.

Hankkeen ensimmäiset laskelmat osoittavat, että punaisesta lihasta ja siipikarjasta luopuminen puolitti festivaalilla kulutetun ruoan ilmastovaikutukset vuoteen 2019 verrattuna. Lisäksi Flow’n kunnianhimoinen vastuullisuustyö jatkui vuoden 2022 festivaalilla yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden edistämisenä.

Tutkimushankkeen ensimmäiset kokonaislaskelmat valmistuvat vuoden 2022 loppuun mennessä, mutta lupaavia alustavia laskelmia on tehty jo festivaalilla kulutetun ruoan osalta.

Flow Festivalin päätös luopua punaisesta lihasta ja siipikarjasta kaikessa ruokatarjonnassaan on osoittautunut ympäristön kannalta varsin hyödylliseksi valinnaksi: tämän vuoden festivaalilla kulutetun ruoan ilmastovaikutus oli lähes puolet pienempi kuin vuonna 2019 ja jopa 50 % prosenttia kaikista festivaalilla myydyistä annoksista oli vegaanisia. Ruoan hiilijalanjälki laski huomattavasti vuodesta 2019: tänä vuonna yleisön kuluttaman ruoan hiilijalanjälki oli 54 300 kg CO₂e, kun vuonna 2019 se oli 88 800 kg CO₂e. Täten ruoan hiilijalanjälki pieneni 34 500 kg CO₂e, vaikka kävijämäärä ja ruoan kulutuksen kokonaismäärä kasvoivat. Laskelmat osoittavat, että säästöt ilmastolle vastaavat yli 150 000 ajokilometriä. Lisäksi ruoan materiaalijalanjälki pieneni noin 25 % prosenttia vuodesta 2019.

Lue lisää täältä.

Lisää luettavaa