Gangsta’s Paradise -räppäri Coolio on kuollut

Artisti menehtyi 59-vuotiaana vain päiviä viimeisen esiintymisensä jälkeen.

29.09.2022

Yhdysvaltalainen räppärisuuruus, näyttelijä ja tuottaja Coolio, oikealta nimeltään Artis Leon Ivey Jr. on kuollut 59-vuotiaana.

Artistin pitkäaikainen manageri vahvisti tiedon uutistoimisto AFP:lle. Managerin mukaan räppäri löydettiin tajuttomana ystävänsä asunnon kylpyhuoneesta Los Angelesissa. Sydänkohtausta pidetään mahdollisena, mutta varsinainen kuolinsyy ei ole tiedossa.

Musiikkiuransa 80-luvun lopussa aloittanut Coolio muistetaan erityisesti vuonna 1995 ilmestyneestä Gangsta’s Paradise -hitistään. Stevie Wonderin Pastime Paradisea sämpläävä kappale julkaistiin Dangerous Minds -elokuvan soundtrackillä, ja siitä tuli valtava menestys. Biisi oli ilmestymisvuotensa myydyin single, ja se poiki räppärille Grammyn parhaasta rap-sooloesityksestä.

Coolio näytteli jo musiikkiuransa aikana useissa elokuvissa ja tv-ohjelmissa, ja myöhemmin hänestä tuli myös tosi-tv-persoona. Räppäri julkaisi levyjä aina vuoteen 2009 asti, mutta ei saavuttanut niillä enää aiemman kaltaista suosiota. Keikkailun osalta hän oli aktiivinen aivan viimeisiin hetkiinsä asti.

BBC kertoo Coolion kiertäneen Yhdysvaltoja Vanilla Icen ja Young MC:n kanssa vain päiviä ennen kuolemaansa. Esiintyminen Teksasissa viime viikon lauantaina jäi hänen viimeisekseen.

”Olen aivan sekaisin, sillä kuulin juuri, että hyvä ystäväni Coolio on poistunut keskuudestamme”, Vanilla Ice kirjoittaa Twitterissä.

”Nämä ovat todella surullisia uutisia. Olin henkilökohtaisesti näkemässä, kun tämä mies kipusi alan huipulle”, räppäri Ice Cube suree.

Lisää luettavaa