Gene Simmons julistaa (taas), että rock-musiikki on kuollut (taas)

06.09.2014

Nyt kaikki hiljaa: Gene Simmonsilla on taas asiaa!

Teksti: Tuukka Hämäläinen, kuva: Wikimedia Commons.

Viime aikoina suorasanaisilla mediakommenteillaan myös vihastuttanut Gene Simmons on taas vauhdissa. Esquiren tuoreessa haastattelussa Simmons julistaa jälleen, kuinka rock-musiikki on nyt viimein kuollut.

Oman poikansa Nick Simmonsin haastattelussa KISS-nokkamies antoi neuvoja aloitteleville yhtyeille. Keskeinen neuvo oli, että nykyään kannattaa pitää myös päivätyönsä, vaikka ennen asia ei ollut näin.

”Kun sai levy-yhtiön puolelleen, he rahoittivat ja tukivat myös kiertueita. Silloin oli kokonainen teollisuus tukemassa seuraavaa Beatlesia, Stonesia, Princeä tai Hendrixiä,” Simmons selittää. ”Vieläkin on levy-yhtiöitä, ja sama pätee vielä jossain määrin poppiin, räppiin ja kantriin. Mutta esiintyjille, jotka ovat rockin, soulin tai bluesin lauluntekijöitä, se on viimein kuollut. Rock on viimein kuollut.”

Simmons syyttää rock-musiikin katoamisesta myös nettilatailua: ”Ongelma on siitä, että kukaan ei maksa niistä kymmenestätuhannesta tunnista, jotka käytät siihen että luot mitä olet luonut.”

Vaikka puheet rock-musiikin kuolemasta ovat veteraanien kohdalla vähintään vuosittaisia, nostaa Simmons esiin kiinnostavan kysymyksen: Missä on seuraava Bob Dylan tai The Beatles? Moni voisi olla sitä mieltä, ettei viihdeformaattipainotteisessa kulttuuri-ilmastossa moiset artistit eivät ole edes mahdollisia.

 

Lisää luettavaa