GG Caravan on palannut vuosien tauon jälkeen – mukana nimekäs vierailijajoukko

Taksiyhtiö Menevä julkaisee yhtyeen levyn.

Jukka Hätinen

GG Caravanin kahdeksan vuotta sitten julkaistu debyyttialbumi saa viimein seuraajan. Albumin nimi on Vol. 2, se julkaistaan kesän aikana ja sen julkaisijaksi on valikoitunut kenties hieman yllättäen taksiyhtiö Menevä.

”Kulttuuri- ja taksiala ovat koko yhteisen olemassaolonsa ajan eläneet symbioosissa. Tänä vuonna positiiviset uutiset ovat olleet molemmille toistaiseksi harvassa. Uskomme olevan kaikkien etu, ettei vaikeita aikoja käytetä tekosyynä jättää hanskat naulaan. Taksiala on saanut aikojen saatossa muusikoilta suoraan ja välillisesti enemmän kuin Arkadianmäeltä koskaan! Taksialan on nyt aika maksaa takaisin ja toivottaa kaikille tervetuloa kyytiin”, Menevän myynti- ja markkinointijohtaja Arto Peisa sanoo.

Albumilla esiintyy mittava lista vierailijoita: Paleface, Tommy Lindgren, Eicca Toppinen, Brandon, Remu Aaltonen, Kasmir, Jippu, Pyhimys, Sara Forsbeg, Sami Yaffa, Marzi Nyman ja Anssi Kela. Miltei kaikki edellä listatut olivat mukana, kun yhtye esitti uuden levynsä materiaalia livenä mökkimaisemissa tiistaina. Taltiointi tilaisuudesta on tulossa katseltavaksi myöhemmin kesällä.

”Neljä vuotta ollaan hiljalleen ja paineetta luotu musiikkia, jolla halutaan saada ihmiset pysähtymään miettimään levyn kantavia teemoja ja aikamme huolestuttaviakin ilmiöitä. Uudenlainen yhteistyö kulttuurituottajien ja yritysten välillä, jossa ei aseteta tavoitteita sisällön kaupallisen toimivuuden suhteen, tuntuu niin luontevalta, että ihmettelen miksei tätä olla aiemmin tehty näin. Muusikot saavat sanoa sanottavansa ja yrityksen arvot eivät jää vain listaukseksi johonkin kokouspöytäkirjaan. Toivon GG Caravanin ja Menevän yhteistyön inspiroivan myös muita yritysmaailman edustajia yhteistyöhön haastavia aikoja elävien esiintyvien taiteilijoiden kaverina”, kertoo GG Caravanin kitaristi ja perustaja Tero Roininen.

Ensimmäinen single albumilta on luvassa yhtyeen mukaan pian.