Glenn Danzig osoitti tukensa Donald Trumpin toivomalle muslimimaiden kansalaisten maahantulokiellolle: ”On minutkin käännytetty Kanadan rajalla”

Glenn Danzigilla on oikeus olla pitämättä suukapulaa.

Glenn Danzig

Misfitsin perustaja ja horror punkin elävä legenda Glenn Danzig on jälleen ottanut kantaa päivän polttaviin kysymyksiin.

LA Timesille antamassaan haastattelussa Danzig antoi tukensa presidentti Donald Trumpin toivomuksille kieltää muslimimaiden kansalaisten maahantulo Yhdysvaltoihin. 61-vuotias laulaja vertasi maahantulokieltoa omiin kokemuksiinsa. Hänet on käännytetty ainakin kerran Kanadan rajalla.

”Ei se tavallaan ole matkustuskielto. Jos menet johonkin maahan, he haluavat tietää kuka olet ja millä asialla liikut. Kun minä menen toiseen maahan, he katsovat minua ja päättävät, voinko tulla vai en. Ja on minut käännytetty Kanadasta ja muista paikoista. Missä on minun protestini? Missä on minun paraatini?”, hän tilitti.

MetalSucks-media viittasi, että Danzigin mainitsema Kanadan rajakäännytys on voinut johtua muusikon vanhasta huume- ja liikennerikkomusmerkinnästä. Danzig päätteli tämän silti samaan koriin kansalaisuuden ja uskonnon perusteella miljoonien ihmisten maahanpääsyn estämisen kanssa.

Kovasanaisena riidanhaastajana tunnettu laulaja on laukonut erikoisia teorioitaan maailman haasteista pitkin kevättä. Esimerkiksi maalikuussa hän syytti Kalifornian metsäpaloista terrorismia.

Jos tutkii Danzigin historiaa, huomaa nopeasti, että suu on käynyt jo vuosia, ja vadille on vaadittu milloin mitäkin. Näin ollen miehen näkemyksiä ei tarvitse ottaa kovin vakavasti.

Toivomme silti, ettei Danzig keksi hakeutua politiikkaan.

Donald Trump haluaa maahantulokiellon Iranin, Libyan, Somalian, Sudanin, Syyrian ja Jemenin kansalaisille. Kielto ei astunut alkukeväästä voimaan oikeuden todettua sen laittomaksi. Trump on valittanut päätöksestä ja vei jutun tällä viikolla korkeimpaan oikeuteen.