”Google riistää taiteilijayhteisöä, tekee rahaa musiikilla eikä maksa mitään artisteille: vau, mikä loistava teknologian riemuvoitto!” – Neil Youngilla on asiaa

Moninaisilla huutomerkeillä viimeisteltynä.

25.02.2018

Musiikkibisneksen mörköjä vastaan sinnikkään äänekkäästi taisteleva Neil Young avasi taas sanaisen arkkunsa. Nyt kohteena on monikansalliset teknologiayritykset ja niiden harjoittama riisto taiteilijoita kohtaan. Arkusta tulvii sekä sanoja että huutomerkkejä:

”Tänä Facebookin, GOOGLEN ja Amazonin aikana on vaikea käsittää, miten uusi, kasvava musiikkitaiteilija voisi koskaan menestyä kuten meidän sukupolvemme pystyi. Teknologiajätit ovat keksineet tavan käyttää upeaa musiikkia kaikilta artisteilta ja kaikilta aikakausilta, ilman että raportoivat artistin soittokertoja tai että maksavat penniäkään muusikoille. Hienoja yhtiöitä!!! Se pistää miettimään, mistä seuraava taiteilijoiden sukupolvi tulee. Miten he selviävät?”

Versaaleilla läpi tekstin naputeltu GOOGLE saa Youngilta erityistä ryöpytystä.

”’Älä ole paha.’ (engl. ’Don’t be evil’) Se oli GOOGLEn virallinen motto samaan aikaan, kun he ohjasivat käyttäjiään piratoimaan artistien luomuksia maksamatta mitään!! Hämmästyttävä teknologinen läpimurto!! Samaan aikaan he keräävät rahat mainoksista, joita ihmiset lukevat kuunnellen samalla artistien musiikkia. GOOGLE muutti juuri mottonsa olemaan ’Tee se, mikä on oikein’ (engl. ’Do the right thing’), mutta ei ole muuttanut mitään muuta, vaikka jatkaa taiteilijayhteisön riistoa, tekee rahaa musiikilla eikä maksa mitään artisteille. VAU! Mikä loistava teknologian riemuvoitto!”

Koko palopuhe löytyy Neil Younginvirtuaaliarkistosta”, jossa on mielipiteiden lisäksi saatavilla ilmaiseksi muun muassa miehen koko musiikkituotanto.

Lisää luettavaa