Goottirockin legenda Peter Murphylle luettiin tuomio vakavista liikenne- ja huumerikoksista

19.10.2013

Bauhaus-ikoni Murphy selviää alkukeväällä tapahtuneista rikoksistaan ehdollisella vankeudella.

Teksti: Jari Setälä, kuva: Fullsteam

Goottirockin ja postpunkin pioneeriyhtye Bauhausin solistina tunnettu Peter Murphy pidätettiin maaliskuussa epäiltynä huumausaineen vaikutuksen alaisena ajamisesta, onnettomuuspaikalta pakenemisesta ja metamfetamiinin hallussapidosta.

Managerinsa autoa ajanut brittiläinen Murphy, 56, oli törmännyt Los Angelesissa moottoritiellä edellä ajaneen auton perään ja paennut sen jälkeen onnettomuuspaikalta. Toista autoa ajanut kuljettaja oli loukkaantunut onnettomuudessa. Kun poliisi oli myöhemmin saanut sekavasti käyttäytyneen Murphyn kiinni, löydettiin laulajan kuljettamasta autosta metamfetamiinia.

Raskaista rikossyytteistä huolimatta Murphy kuitenkin säästyy ehdottomalta vankeustuomiolta, sillä hänet tuomittiin viime viikolla losangelesilaisessa tuomioistuimessa kolmeksi vuodeksi ehdonalaiseen vankeuteen, kertoo Gigwise. Lisäksi Murphy määrättiin osallistumaan 45 päivän ajan Nimettömät Narkomaanit -järjestön tukikokouksiin. Murphy oli kieltänyt syytetutkinnan alussa kaikki syytteet, mutta myöntänyt oikeuskäsittelyn edetessä syyllisyytensä kaikkiin syytekohtiin.

Kesäkuussa Helsingin Tavastiallakin esiintynyt Murphy kiertää parhaillaan Yhdysvaltoja Bauhausin 35-vuotisjuhlaa kunnioittavalla ”Peter Murphy playing Bauhaus” –soolokiertueella.

Lisää luettavaa