Grammy-palkinto, esiintyminen Barack Obamalle ja taidetta Lontoon Tate Modern -museossa: nyt tämä monilahjakkuus julkaisee myös uutta musiikkia

Taiteen monitaiturilta on tulossa pian uusi albumi.

Solange Knowles eli artistinimeltään lyhyesti Solange julkaisee uuden albumin tänä syksynä. Aiemmin Solange on tehnyt kolme albumia, joista viimeisin on vuonna 2016 julkaistu A Seat at the Table. Kyseisen albumin kappaleella Cranes in the Sky Solange voitti parhaan R&B-esityksen Grammyn vuonna 2017 esiintymisestään Barack Obaman viimeisissä Valkoisen talon juhlissa.

Artistin taiteellinen lahjakkuus ei kuitenkaan rajoitu vain musiikkiin, vaan esimerkiksi hänen tekemäänsä taidetta on ollut esillä New Yorkin Guggenheim-museossa, Houstonin Menil Collectionissa, Hammer-museossa Los Angelesissa sekä Tate Modern-museossa Lontoossa. Tänä vuonna Harvard-säätiö valitsi hänet myös vuoden taiteilijaksi (Artist of the Year in 2018).

Monialainen kiinnostus eri taiteenalajeihin on lähtöisin jo Solangen lapsuudesta. Kun hänen sisarensa Beyoncén yhtye Destiny’s Child löi läpi ja lähti kiertueille, Solange kiersi heidän mukanaan toimien taustatanssijana. Yhtenä vuonna Solange sai polveensa vamman, joka esti tanssimisen. Paranemisaikana hän alkoi kirjoittaa lauluja purkaakseen ilmaisuvoimaansa jotain muuta väylää pitkin.

Solangen taiteessa on usein jokin taustalla jokin kannanotto. Hän tekee taidetta siitä, miten mustaihoiset, erityisesti naiset näkevät itsensä. Solangen keikoilla esimerkiksi taustatanssijat ja muusikot ovat yleensä kaikki mustaihoisia ja hänen lyriikkansa käsittelevät kokemuksia, jotka ovat tuttuja ja yhteisiä useille mustaihoisille. Syyksi tähän artisti kertoo sen, että se tuntuu hänestä turvallisimmalta ja inspiroivimmalta vaihtoehdolta.

Lähde: New York Times