Grammy-voittaja Oumou Sangaré saapuu Suomeen

Oumou Sangaré nähdään Helsingissä.

16.05.2024

Grammy-voittaja Oumou Sangaré konsertoi torstaina 19. syyskuuta Helsingin Savoy-teatterissa osana Savoy WORLD -konserttisarjaa.

Malilainen laulajalegenda ja sukupuolten välisen tasa-arvon puolestapuhuja on aiemmin konsertoinut maailman arvostetuimmilla konserttilavoilla Sydneyn oopperatalosta Lontoon Queen Elisabet Halliin. Suomen konsertin lipunmyynti alkaa perjantaina 17. toukokuuta klo 12.00.

Tiedote kertoo artistin mielenkiintoisesta ja ainutlaatuisesta taustasta seuraavaa:

”Köyhissä oloissa Länsi-Afrikan Malissa kasvanut Sangaré sai kipinän naisasiaan jo nuorena. Sangarén äiti jäi yksin kasvattamaan perheen neljää lasta, kun isä otti uuden vaimon ja lähti omille teilleen Sangarén ollessa vain kaksivuotias. Auttaakseen äitiä Sangaré joutui jättämään koulun kesken ja alkoi laulaa kadulla ansaitakseen rahaa. Viisivuotiaana hän voitti päiväkotien välisen laulukilpailun ja esiintyi sadoille tuhansille Omnisport Stadium Kamerunissa.

Oumou Sangarén vuonna 1989 julkaistu esikoisalbumi Moussolou myi paikallisesti ennätykselliset 250 000 kappaletta ja sen jälkeen poikkeuksellisen laulutaidon omaavan Sangarén ura lähti kansainväliseen nousukiitoon. Sittemmin Grammy-palkittu laulaja on tehnyt yhteistyötä mm. Alicia Keysin, Beyoncen ja Herbie Hancockin kanssa sekä konsertoinut maailman arvostetuimmilla konserttilavoilla Sydneyn oopperatalosta Lontoon Queen Elisabet Halliin. Sangarén syvä ja vivahteikas lauluääni sekä karismaattinen lavaesiintyminen on valloittanut ihmiset ympäri maailmaa.

Hänet on myös nimitetty YK:n Hyvän tahdon lähettilääksi, ja yhtenä maanosansa tunnetuimmista laulajista hän hyödyntää kuuluisuuttaan nostaakseen esiin afrikkalaisia arvoja sekä edistääkseen edustamansa wassoulou-musiikin tunnettuutta.”

Suomessa Oumou Sangaré on esiintynyt aiemmin vuonna 2009, jolloin hän konsertoi Helsingin Juhlaviikoilla Huvila-teltassa.

Konsertin tiedot videon alla.

Savoy WORLD: Oumou Sangaré (Mali)
To 19.9.2024 klo 19.00
Konsertin kesto: 1,5 t, ei väliaikaa

Liput:
To 16.5. klo 12 Ennakkomyynti kanta-asiakasrekisterille
Pe 17.5. klo 12 Lipunmyynti alkaa Lippu.fi:ssä

Lisää luettavaa