Haamun viides studioalbumi on nyt ulkona – mukana kuullaan lukuisia vierailevia artisteja

Haamun uudella albumilla osoitetaan kiitollisuutta ja kunnioitusta.

12.05.2023

Pitkän linjan räppärinä ja tuottajana ansioitunut Haamu julkaisi tänään uuden studioalbuminsa.

Viides kokopitkä levytys, Perhe, kattaa yhteensä 11 kappaletta. Mukaan sisältyvät myös aiemmin singlenä julkaistut Kiitollinen, Idästä itään, Kuvittele, Susi sekä viimeisimpänä ilmestynyt Elementis. Sinkkubiiseillä kuultujen Iken, Tommi Kurvisen, Elastisen, Ainan ja Kalle Kinoksen lisäksi levyllä vierailevat muun muassa Kasmir, Stepa sekä Matti8. Albumi on Haamulle hänen uransa henkilökohtaisin ja merkityksellisin kokonaisuus:

”Eristyksissä vietetty korona-aika sai ajattelemaan, mikä omassa elämässä todella on merkityksellistä. Tajusin, että en ole kaiken itse luomani kiireen keskellä osannut antaa tarpeeksi aikaa, arvoa ja rakkautta läheisilleni. Koen, että en ole ollut tarpeeksi läsnä. Perhe-albumin konsepti alkoi muotoutumaan näiden ajatusten ja esikoislapseni syntymän pohjalta. Lapsen myötä kaikki ympäröivä näyttäytyi uudessa valossa. Enemmän iloa, mutta myös pelkoa. Levyllä halusin osoittaa suurta kiitollisuutta ja kunnioitusta ihmisille, jotka ovat kulkeneet mukanani kaikki nämä vuodet”, Haamu kertoo uudesta levystään.

Albumin fokuskappaleena toimii levyn toinen biisi, Äiti, joka on Haamun kiitos kaikille äideille. Kappaleella vierailee turkulaisen soul-yhtye Punomon laulaja Johanna Rauma. Mukana ovat myös saksofonisti Ukko Heinonen ja trumpetisti Joona Kilponen. Haamu on avannut kappaletta ja sen taustoja seuraavasti:

”Oon halunnut kirjoittaa äidille biisin niin kauan kun oon tehnyt musaa, mutta se on aina tuntunut niin isolta ja henkilökohtaiselta aiheelta, että kynnys on ollut korkea. Nyt oman lapseni syntymän myötä koen oppineeni ymmärtämään vanhemmuutta paremmin, ja että aika on vihdoin kypsä tämän todella tärkeän biisin tekemiseen. Mun äiti on Ukrainasta kotoisin ja muutimme perheemme kanssa Suomeen 90-luvun alussa Neuvostoliiton hajottua. Myöhemmin vanhempani erosivat ja äitini kasvatti minut ja pikkuveljeni yksin. Se ei ollut helppoa pienituloiselle maahanmuuttajataustaiselle naiselle laman ja rasismin runtelemassa Joensuussa. Tilastokeskuksen mukaan Suomessa joka neljäs lapsiperhe on yksinhuoltajaperhe ja näistä ylivoimaisesti suurin osa on äiti-lapsi-perheitä. Siispä uskon, että aika moni pystyy samaistumaan biisin tarinaan ja sanomaan. Kiitos äideille!”

Kuuntele uusi albumi alta.

Lisää luettavaa