Haastattelussa Synteettinen Suomi -teoksen kirjoittanut Mikko Mattlar

Mattlar on kuratoinut myös aiheeseen liittyvät kokoelmalevyt.

25.09.2019

Mikko Mattlar on kirjailija, toimittaja ja dj, joka on karkeasti sanottuna erikoistunut kotimaiseen syntikkapoppiin. Mattlar on kuratoinut Svartin julkaisemat kokoelmat Satan in Love: Rare Finnish Synth-Pop & Disco 1979–1992 ja Dance for Your Life: Rare Finnish Disco & Funk 1976–1986. Perjantaina sarja saa jatkoa kokoelmasta Cold War on the Rocks: Disco and Electronic Music from Finland 1980–1991 ja Mattlarin kirjoittamasta kirjasta Synteettinen Suomi, joka keskittyy syntetisaattorimusiikin suomalaistekijöihin 1970- ja 1980-luvuilla.

Mainittuina vuosikymmeninä syntetisaattorista saattoi joutua pulittamaan uuden auton verran, eikä Suomen ilmapiiri ollut suopea syntikoilla soitetulle musiikille saati futuristisesti pukeutuneille muusikoille. Monien artistien urat jäivät lyhyiksi ja pienipainoksiset julkaisut vaipuivat vuosikausiksi unholaan. Mattlarin kirjassa alan suomalaispioneerit muistelevat huikeita kokeilujaan. Alta löytyvässä haastattelussa Mattlar kertoo kirjastaan, kokoelmien kuratoinnista ja kotimaisen syntikkapopin mielenkiintoisista tarinoista ja artisteista, kuten Esa Kotilainen, Jori Sivonen, Organ ja Belaboris.

Cold War on the Rocks -kokoelman ja Synteettinen Suomi -kirjan julkaisua juhlistetaan Helsingin Siltanen-klubilla torstaina 26. syyskuuta alkaen klo 21.

Lisää luettavaa