Hajoaako Animal Collective?

Animal Collective on lepotauolla, mutta venyykö se ”määrittelemättömän mittaiseksi”?

Kuva: Adriano Fagundes

Yhdysvaltalainen indiepop-joukkio Animal Collective uupui liian tiiviistä keikkatahdista ja pitää nyt pienen taidepaussin. Kollektiivin perustajajäsen Panda Bear kertoi asiasta BBC6:lle.

Panda Bear, oikealta nimeltään Noah Lennox, sanoi että liika kiertäminen uuvutti heidät. Siihen yllytti heidän tammikuussa 2009 julkaistun kahdeksannen studioalbuminsa, Merriweather Post Pavilionin saama yltiöpositiivinen vastaanotto.

Rumban arvostelussa Oskari Onninen sanoi levyä ”alkuvuoden indie-sensaatioksi” ja luonnehti sitä ”happopäiseksi leijonakuninkaaksi”.

”Olimme tosi iloisia levystä, joten halusimme tällä kertaa satsata [kiertämiseen] vähän enemmän”, Panda Bear kertoi BBC:lle. ”Mutta se vaati veronsa, me vain uuvuimme. Joten uskon, että kaikki meistä haluavat vain levätä hetken aikaa.”

Kun Panda Bearilta kysyttiin, tarkoittaako tämä bändin loppua, häneltä tuli sangen poliitikkomainen vastaus: ”Menneisyydessä on ollut hetkiä, jolloin olen ajatellut, että tämä oli tässä. Joten en tiedä, tämä voisi olla tässä. En oleta, että niin olisi, täytyy sanoa, mutta ei sitä ikinä tiedä.”

Panda Bear on alkanut valmistella omaa sooloalbumiaan. Tomboy-nimisen levyn julkaisuajankohdaksi on kaavailtu syyskuuta.