Hallitus linjasi: Kesän tapahtumat peruttu

Koronastrategiaa on päivitetty.

22.04.2020

Pääministeri Sanna Marin kertoi hallituksen tiedotustilaisuudessa juuri, että yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kielto jatkuu ainakin 31.7. asti. Loppukesän ja syksyn tilanteesta tiedotetaan kesäkuussa.

Marinilta kysyttiin, kuinka todennäköisenä hän pitää, että alle 500 hengen tapahtumia voidaan pitää kesällä. Pääministeri vastasi, että kokoontumisrajoituksen jatkamisesta päätetään 3.5. Tällä hetkellä yli 10 hengen kokoontumiset ovat kielletty.

Rajoituksia voidaan alkaa purkaa hallitusti, mutta ei kaikkia kerralla. Suunnitelma tästä valmistuu toukokuun alkuun mennessä ja siitä tiedotetaan 3.5.

Hallitukselta kysyttiin, että tuleeko tapahtumajärjestäjille korvauksia. Anita Lehikoinen opetus- ja kulttuuriministeriöstä kertoo, ettei nyt käyty keskustelua erillisestä tapahtumiin liittyvästä tukipaketista. Yritykset voivat tarvittaessa hakea rahallista tukea esimerkiksi Business Finlandilta ja ely-keskuksesta, yksittäisille henkilöille on kuntien tukia. Lehikoisen mukaan näistä käydään keskustelua ja niihin on luvassa tarkennusta.

Lisää luettavaa