”Haluan kiertueelle heidän kanssaan” – Grammy-palkittu muusikko shoppaili suomalaista metallia

Matt Pike hehkuttelee Oranssia pazuzua.

Maineikas levykauppa Amoeba on jo vuosikaudet kutsunut artisteja shoppailemaan liikkeeseensä ja paljastamaan pussiensa sisällön. Videosarjan tuoreimmassa jaksossa vieraana on Grammy-palkitun High on Firen kitaristi-karjuja Matt Pike ja basisti Jeff Matz.

Ei liene yllätys, että kaksikon kasseista löytyy metallia, punkia ja psykedeliaa. Matzin poiminnoista ehdottoman peukutuksen ansaitsee turkkilaisbändi Altin Gün, jonka albumi Gece oli viime vuoden riemastuttavin psykedeliarock-levytys. Pike puolestaan on napannut suomalaista psykedeliablackiä: Oranssin pazuzun albumin Värähtelijä.

”Oranssi pazuzu on mielipuolisuutta”, Pike aloittaa.

”Jokainen muusikko, jonka tunnen, on rakastunut tähän bändiin. He ovat uskomattomia. Heidän musiikkinsa on kuin kammottava soundtrack kohtaa groovaavan metallin, erittäin coolia. Heitän tämän nyt ilmoille: rakastan tätä bändiä ja haluan kiertueelle heidän kanssaan.”

Pureeko suomalaisbändi Piken syöttiin ja näemmekö High on Firen ja Oranssin pazuzun yhteiskiertueen? Ainakin aika olisi otollinen: Oranssi pazuzu julkaisee Värähtelijän seuraajan metallijätti Nuclear Blastin kautta huhtikuussa.

Katso alta What’s in my bag? -video. Oranssin pazuzun cd kaivetaan esille kohdassa 9:10.