”Haluan taistella niiden puolesta, jotka eivät pysty taistelemaan itse” – Panic! at the Disco ohjaa osan tulevan kiertueensa lipputuloista hyväntekeväisyyteen

Laulaja Brendon Urie on perustanut säätiön, joka ohjaa lahjoitukset kolmelle tärkeitä asioita ajavalle järjestölle.

Panic! At the Disco muistetaan ehkä parhaiten 2000-luvun alun ilmiönä, mutta yhtye on yhä olemassa ja voi ilmeisen hyvin. Laulaja Brendon Urien sooloprojektiksi muuntautuneen bändin seitsemäs albumi ilmestyy elokuussa, ja sitä seuraa mittava Yhdysvaltain- ja Euroopan-kiertue.

Yhtye kertoo lahjoittavansa jokaisesta myydystä keikkalipusta yhden dollarin hyväntekeväisyyteen. Tulot menevät Urien perustamalle Highest Hopes -säätiölle, josta ne jaetaan kolmen varsinaisen järjestön kesken.

Kohteet ovat tiukempaa aselainsäädäntöä ajava ja aseväkivaltaa vastaan taisteleva Everytown, ja ei-värillisten naisten lisääntymisoikeutta ja siihen liittyviä asioita ajava Sistersong. Kolmas kohde on Glsen, joka työskentelee seksuaalisesta suuntautumisesta ja identiteetistä johtuvan häirinnän, syrjinnän ja kiusaamisen päättämiseksi, ja pyrkii lisäämään LGBTQ+-tietoisuutta kouluissa.

Urie kertoo inspiroituneensa fanien vahvuudesta, rohkeudesta ja motivaatiosta, ja halusi osoittaa näkevänsä nämä ”jokapäiväiset upeat asiat”.

”Haluan liittyä taistelemaan niiden puolesta, jotka eivät pysty taistelemaan itse. Perustin Highest Hopes -säätiön tukemaan näiden voittoa tavoittelemattomien järjestöjen työtä, kehitystä ja tukea ihmisoikeuksien puolesta. Omistan tämän kaikille ihmisille ja yhteisöille, jotka ovat joutuneet syrjityksi tai hyväksikäytetyksi sukupuolensa, rotunsa, uskontonsa, seksuaalisen suuntautumisensa tai sukupuoli-identiteettinsä vuoksi”, Urie kommentoi.

Viva Las Vengeance -albumia juhlistava, syyskuussa Teksasista alkava ja ensi vuoden maaliskuussa Manchesteriin päättyvä kiertue koostuu 41 konsertista. Keikkapaikat näyttäisivät olevan järjestään areenoja, joten pikaisella laskutoimituksella voi todeta, ettei lahjoituksissa tule olemaan kyse mistään ihan pienistä summista.

Yhtyeen mukaan heidän yhteistyökumppaninsa Live Nation vastaa ”mätsäämällä” bändin lahjoituksiin, mikä tekee lopullisesta summasta kaksinkertaisen.

Lisää luettavaa