Happoradion Aki Tykiltä sooloalbumi – ensimmäinen single kuunneltavissa

Levy ilmestyy helmikuussa.

17.09.2023

Happoradion keulakuvana tunnetuksi tullut laulaja-lauluntekijä Aki Tykki työstää parhaillaan helmikuussa 2024 ilmestyvää sooloalbumia. Esikoislevyn tuottaa muun muassa Bessin ja Kuumaan kanssa työskennellyt, Emma-palkittu Jonas Olsson.

Tykki kertoo tiedotteessa soololevyn tekemisen olleen hänen salainen haaveensa jo pitkään.

”Kesti kauan ennen kuin tohdin edetä asian kanssa. Ajatus kuitenkin kypsyi hiljalleen syksyn 2021 aikana niin että uudenvuoden yönä 2022 tein päätökseni. Ilmoitin asiasta yhtyetovereilleni, jotka alkuhämmennyksen jälkeen taisivat ymmärtää ja ehkä hyväksyäkin syyni ja ratkaisuni. Alusta asti oli selvää, etten halua hajottaa bändiä. Yhtyeen kanssa sovimme jo silloin, että julkaisemme akustisen kokoelmamme syksyllä 2022 ja rundaamme kesän 2023 loppuun, jonka jälkeen jäämme tauolle ja työstän sooloani”, artisti kertoo.

Tulevan albumin ensimmäinen single Satulinna, Satumaa ilmestyi perjantaina.

”Satulinna, Satumaa ajaa maantietä jossain suomalaisuuden ytimen tuntumassa kohti sitä piilotettua onnenmaata, jonka olemassaolosta ei ole varmuutta. Mulle se kertoo tästä jatkuvasta hingustani mennä eteenpäin, nähdä, kokea ja oppia uutta. Se on taiteen tekijälle ihan hyvä lähtökohta, mutta sen kylkiäisenä tulee valitettavasti ikuinen tyytymättömyys vallitsevaan tilanteeseen.”

Kuuntele biisi ja tsekkaa lyriikkavideo alta.

Lisää luettavaa