Harjun nuorisotalo suljetaan

Syyksi ilmoitetaan muun muassa sisäilmaongelmat.

30.09.2019

Harjun nuorisotalon toiminnat siirretään tammikuusta 2020 alkaen muihin tiloihin, tiedottaa Helsingin kaupunki. Toiminta jatkuu normaalisti Aleksis Kiven kadun tiloissa tämän vuoden loppuun asti.

Harjun nuorisotalon kuntoa ja ilmanvaihdon toimintaa on tutkittu keväällä ja niissä on havaittu puutteita. Seuraavaksi ohjelmassa on tarkentavia tutkimuksia, jonka jälkeen korjausille laaditaan korjaussuunnitelma ja kustannusarvio. Sen perusteella päätetään jatkotoimenpiteistä.

”Muutos liittyy moneen asiaan kuten rakennuksen kuntoon ja kulttuurisen nuorisotyön laajenemiseen eri puolille Helsinkiä. Teemme parhaamme, että löydämme tilat ja viestimme niistä heti kun saamme selville”, Helsingin kaupungin nuorisoasiainjohtaja Mikko Vatka kommentoi.

Harjun nuorisotalo on aiottu sulkea pariin otteeseen aiemminkin, kertoo Yle. Lakkautussuunnitelmat kariutuivat vuosina 2008 ja 2010 nuorisotalon suosioon ja voimakkaasen vastustukseen.

Harjun nuorisotalossa järjestetään bändi- ja muuta musiikkitoimintaa. Monet helsinkiläisartistit, kuten Fintelligens, Jimi Tenor, Maija Vilkkumaa ja Samuli Putro ovat aloitelleet uraansa siellä.

Lisää luettavaa