Härskin klubiträpin ammattilainen tarttui kitaraan ja vaihtoi nimensä – haastattelussa Tippa

Ensimmäinen single nyt ulkona!

Tippa-T on mies, joka toi likaisen klubiträpin Suomeen. Tippa taas on mies, jonka voit bongata treenikseltä soittamasta punkkia tai kotoaan tapailemasta sointuja akustisella kitaralla. Kyseessä on silti yksi ja sama henkilö, mutta vuoden 2016 jälkeen on tapahtunut paljon.

”Topi tässä moi, käskettiin soittamaan yhden jälkeen”, Tippa vaikuttaa heti haastattelun alkajaisiksi mukavalta ja helposti lähestyttävältä tyypiltä, joka puhuu hyvin tuttavallisesti.

Räppäri yllätti monet Salaisuus-kappaleella, jonka hän julkaisi Soundcloudissa pari viikkoa sitten. Vielä useampi yllättyy tänään saadessaan ensipuraisun siitä, mitä on luvassa. Tippa-T vaihtuu muotoon Tippa ja jatkossa kuullaan kitaravetoista musiikkia, jossa on myös paljon laulua.

Herää kysymys, että mitä on tapahtunut?

”On tullut vähän sen vanhan musan kanssa sellainen, että on käynyt tietyn jutun loppuun. En ole julkaissut soolomateriaalia yli vuoteen, niin tuntui freesiltä aloittaa kaikki alusta”, Tippa sanoo.

”Nimenvaihto tuntuu hyvältä tässä vaiheessa. Kun julkaisin vuonna 2016 viimeksi oman soolokappaleen, niin ei se tuntunut omalta. Pidettiin tarkoituksella paussi ja tehtiin Bizin kanssa viime kesänä Trappist-materiaalia. Se tuntui oikealta siinä vaiheessa. Niitä biisejä on toki vieläkin julkaisematta ja muitakin trap-biisejä on myös levyllinen, mutta nyt tämä materiaali on seuraava juttu.”

Hän kertoo, että Tippa-biisit ja koko levy on ”oikeista aiheista”, siis henkilökohtaisempaa materiaalia.

”Tippa-T oli enemmän sellainen hahmo. Nyt kerron minun omista ongelmista ja jutuista mitä olen känyt läpi. Parisuhteista, päihdeongelmista ja kaikennäköisestä masennuksesta. Ollut aika rankka setti, kun kaikki lähti uralla niin nopeasti eteenpäin ja sitten tuli seinä vastaan.”

Tipan tulevat kappaleet ovat varmasti monille ennakko-odotuksiin nähden hyvin yllättäviä. Herää kysymys, että tekisikö hän mitään toisin.

”En mitään, en ole tehnyt mielestäni mitään väärin ja päätökset ovat olleet omia. Tuntui, että ajauduin väärään suuntaan. Tuli junttidokauskingin leima ja sitä en halua, enkä ole sitä hakenut. Vaikea sanoa, että missä vaiheessa ajautui siihen, mutta tuli fiilis, että nyt pitää vetää happea.”

”Musiikillisesti on luvassa paljon laulubiisejä, en ole käynyt laulutunneilla, mutta laulukertosäkeitähän minulla on ollut aiemminkin. En pidä itseäni laulajana, mutta kyllähän se tuossa palautuu mieliin, kun vähän laulaa.”

”Olen aina kuunnellut rokkia ja fiilannut niiden biisien akustisia versioita. On hauska treenata laulamista. Räppiä on mukana myös, eikä träppiäkään ole unohdettu. Ei sitä voi täysin feidata, se on aina siellä pohjalla.”

Siinä missä ennen Tippa-T asteli studiolle kuuntelemaan biittejä, Tipan metodit ovat erilaiset. Hän on viime aikoina viihtynyt paljon treeniksellä ja soittanut punkkia ja heviä, kuten hänellä ennenkin ollut tapana. Nykyään biisit syntyvät studion sijaan Tipan omassa kodissa ja sitäkin voi pitää suurena muutoksena. Keskustelun aikana Tippa heittää nimiä kuten Alice In Chains, Nirvana ja Apulanta ja palaa vielä viimeksi mainittuun todetakseen sen olleen uuden musiikin saralla suuri vaikute.

”Monet näistä biiseistä on tehty niin, että soitan kitaralla soinnut ja keksin sanat päälle. Vien sitten sen köppäsen nauhoituksen tuottajalle Yung Larrylle ja sitten ollaan tehty siitä se biisi.”

Uusi levy on jo pitkällä ja kolme ensimmäistä singleä valmiina. Satutat mua -kappale antaa Tipan mukaan levystä hyvän kuvan. Sen hän myöntää, että tyylimuutos jännittää, siitäkin huolimatta, että tuttavat ovat arvostaneet vaihtelua ja rohkeampaa musiikkia.

”Toivon, että jengi kuuntelee näitä biisejä puhtaalta pöydältä. Monella on varmasti minusta tietty kuva, eikä välttämättä anna mahdollisuutta. Olisi siistiä, että jengi pystyisi kuuntelemaan tätä juttua ilman, että miettivät sitä vaikutelmaa, jonka ovat saaneet minusta aikaisemmin.”

”Minulta on tullut nyt yksi levy ja yksi ep ja tuntuu hyvältä tehdä jotain ihan uutta. Tietysti ihmisten reaktiot mietityttää, että hylkäävätkö vanhat fanit. Mutta jos saan uusia, niin on sekin positiivista.”

Singlejä on luvassa kevään ja kesän mittaan, mutta uuden levyn julkaisupäivää ei ole vielä lyöty lukkoon. Keväästä on kuitenkin tulossa mielenkiintoinen.

Kuuntele ensimmäinen virallinen single Satutat mua alta.