”Haza ja Berg, veli laita nimet mieleen” – Rekamin levymerkiltä tulossa poikkeuksellisen korkein odotuksin ladattu soolodebyytti

Hazard julkaisee debyyttialbuminsa ensi viikolla.

21.08.2022

Debyyttialbuminsa Rekamin johtaman Pihlderberg-levymerkin kautta elokuun 26. päivä julkaisevalta Hazardilta kuultiin tänä perjantaina ensimmäinen makupala tulevasta. Koko 1. luku (Herttoniemi) -albumin tuotannosta vastaa LX-Beats eli Rekamin tuottaja-alias, sekä kokonaisuudella vierailee ainoastaan yksi nimi, joka on niin ikään Pihlderbergille kiinnitetty Raakasaga.

Vaikka ensi viikolla ilmestyvä albumi on Hazardin soolodebyytti, ei tämä räppäri ole mikään aloittelija. Hazard on lähivuosien aikana julkaissut muutaman ep:n verran kappaleita muun muassa Ransukoiran ja Hugon kanssa, sekä vieraillut esimerkiksi Pyrythekidin ja Rekamin albumeilla.

Pelkän julkaisuhistorianhan pohjalta ei voi artistin kyvykkyyttä päätellä, mutta ollaanpas nyt rehellisiä: Hazard hallitsee sen, mitä on tullut tekemään. Hazard hallitsee sen todella hyvin. Canastaa & kuplivaa on mitä esimerkillisin intro siihen, mitä Hazardilta lienee lupa odottaa.

Ensisinglen perusteella Hazard luottaa seuraaviin ominaisuuksiin: kiinnostavissa määrin artistin historiaa tarinallistettuna jännittävästi, harkittuihin väleihin tiputeltuja röyhkeitä servauksia, sekä tulenarkoinakin nähtyjä aihepiirejä, joita kappaleessa käsitellään pelottoman peittelemättömästi – ”Pushasin ekat tramalit ennen ku viikset kasvo”, ok, damn.

Aiemmin Monspin remmissä räpännyt Hazard on viime vuodesta lähtien julkaissut musiikkinsa Pihlderbergin kautta. Mitä tulee Hazardin ilmaisutyyliin, on nuori rap-artisti rantautunut oikealle levymerkille – tarkkuudessaan ja viiltävyydessään lähestulkoon kylmänoloisesti esitetyt riimit yhdistettyinä LX-Beatsin savuiseen tuotantoon pistävät pohtimaan, kuinka varuillaan tässä oikeastaan pitäisi olla. ”Haza ja Berg, veli laita nimet mieleen” kehottaa Hazard. No, nyt on laitettu ja kunnolla.

Vaikka Canastaa & kuplivaa on singlenä erinomainen, se ei toivottavasti edusta tulevan levyn parhaimmistoa. Ei siksi, että se olisi tällaisenaan pettymys, vaan siksi, että se nostaa odotukset melkoisiin korkeuksiin. Olisi mitä mukavinta kuulla ne lunastettuina.

Katso alta kappaleen musiikkivideo, jonka on tehnyt Pamir Shakir.

Lisää luettavaa