Heitettiinkö Weekend-festivaalin pääesiintyjää kivellä? Deadmau5 on ainakin heitellyt kiviä Twitterissä!

Weekend-festivaalin järjestäjät pääsivät Deadmau5:n pitkälle mustalle listalle.

07.08.2017

Weekend-festivaali juhlittiin Kyläsaaressa viikonloppuna 60 000 kävijän voimin. Tänä vuonna otsikoihin eivät nousseet meluvalitukset, vaan tapahtuman pääesiintyjän konsertin jälkipyykki.

Deadmau5 aloitti keikkansa varttia ilmoitettua aiemmin. Keikka myös päättyi yllättäen kuin seinään kanadalaistuottajan todettua, että häntä on heitetty kivellä ja hänen täytyy käydä makuulle.

Tämän jälkeen Weekendin Facebook-sivulla jo poistetussa kommentissa kirjoitettiin artistin ”kiukutelleen” esimerkiksi kieltämällä lasereiden käytön. Kuvakaappaus kommentista löysi tiensä Deadmau5:lle asti, joka vastasi Twitterissä haukkumalla festivaalin järjestäjät idiooteiksi, joiden tapahtumissa ei aio soittaa enää koskaan.

Weekendin tiedottaja Tomi Lindblom kertoi Rumballe poistetun kommentin olleen yksittäisen työntekijän purkaus, joka sisälsi harkitsematonta kielenkäyttöä, eikä edustanut festivaalin linjaa.

Myöhemmin Weekend-festivaali korjasi tiedotuslinjaansa ja kirjoitti pahoittelevansa kivien heittelyä ja selvittelevänsä asiaa. Myös Deadmau5:n ”fantastinen” setti sai nyt ylistystä festivaalin suunnalta.

Kenties totuus jää ikuisesti pimentoon, emme ainakaan lähde syyttelemään ketään emmekä heittelemään kiviä (heh heh!). Selvitystä odotellessa luomme katseemme Deadmau5:n värikkääseen twiittihistoriaan – miehen silmätikuksi on joutunut Weekend-festivaalin lisäksi moni edm-tähti.

Weekendissä soittanut The Chainsmokers -duo sai osansa Deadmau5:n purkauksista esiinnyttyään American Idolissa. ”Ainoa asia, joka yhdistää The Chainsmokersia ja pop-edm:ää on syöpä”, kanadalainen twiittasi.

Niin ikään Weekendissä esiintynyt Marshmello joutui Deadmau5:n tähtäimeen mainittuaan kanadalaisartistin nimen twiitissään. ”Ok, tajuan. Pistä ämpäri päähän ja mainitse minut kerran viikossa. Toimiva kaava, mahtavaa”, Deadmau5 vastasi ja jatkoi: ”Turhauttavinta on yrittää miettiä, että kumpi on ärsyttävämpi: Marshmello vai hänen aivokuollut lauma kuuroja lampaita.”

”Katsotaanpa soittaako Martin Garrix Animalsin”, Deadmau5 irvaili ennen edm-nuorukaisen keikkaa Ultra-festivaalilla ja jatkoi kymmenen minuuttia myöhemmin: ”Ah, Animals! Mikä yllätys!” Eikä siinä vielä kaikki, Deadmau5 soitti omalla keikallaan samassa tapahtumassa lennosta luodun remixin Animalsista, jossa biisi muuttuu dropin kohdalla Piippolan vaariksi.

Arcade Firen Win Butler sohaisi Coachella-keikallaan dj-kulttuurin suuntaan hehkuttamalla ”oikeilla instrumenteilla soittavia artistieja”. Deadmau5 kurvasi paikalle todeten: ”Jos tahtoisin kuunnella oikeita artisteja, menisin oopperaan ennemmin kuin tuhlaisin minuuttiakaan elämästäni Arcade Fireen”.

Deadmau5:lla on tietysti mielipide trance-suuruus Armin van Buurenin järjestämästä A State of Trance -tapahtumasta. ”A State of Trance on yhtä paljon trancea kuin Nelson Mandela indie punkia”, kanadalainen twiittasi.

Teknolegenda Ricardo Villalobos kummasteli Deadmau5:n virheetöntä soittoa Ulta-festivaalilla, vihjaillen kanadalaisen miksanneen settinsä valmiiksi. ”If you got ultra trouble, i feel bad for you son, i got 800 000 problems but a set ain’t one”, Deadmau5 twiittasi Jay-Z:tä mukaillen. ”Olet niin cool, haluaisin itsekin pukeutua Disney-hahmoksi ja soittaa kamalaa musiikkia”, Villalobos vastasi. ”Olen kuullut tuon rikkinäisen levyn miljoona kertaa, mene soittamaan joku toinen”, Deadmau5 kirjoitti ja tarjosi Villalobosille suoraan lapaan. ”Vain jos opetat minut painamaan play-nappia kuin sinä itse. Ei ihme että peität kasvosi, minäkään en pystyisi katsomaan fanejani silmiin”, Villalobos sivalsi.

Tosi-tv-persoona ja dj Pauly D yritti pilailla kanadalaisen kustannuksella ottamalla kuvan ale-laarista löytämästään Deadmau5-levystä. ”En kuule mitä sanot, Deadmau5. Ale-osastolla on liian kova meteli”, Pauly D kirjoitti kuvan saatteeksi. ”Tiedän ettet kuule minua. Minä kuulin singlesi ja veikkaan sen perusteella, että olet kuuro”, Deadmau5 täräytti vastapalloon.

Deadmau5 ei myöskään malta pysyä poissa muiden välisistä kiistoista. Kun Diplo ja Zedd ottivat yhteen Twitterissä, Deadmau5 kiilasi paikalle ilkkumaan hymiöiden saattelemana: ”Voi luoja, miksi kaikki suosikkipoptähteni nahistelevat?”

Avicii laittoi Instagram-tililleen meemikuvan, jossa ilmoitti opettavansa Deadmau5:lle pianonsoittoa, jos kanadalaistuottaja lopettaisi ”vihaamisen”. ”Kiitos Avichi (sic) arvokkaasta panoksestasi, vaikka kukaan ei kysynyt sinulta yhtään vitun mitään. Mene haastamaan riitaa jonkun omantasoisesi kanssa. Minä olen kiinnostuneempi oppimaan kuinka viihdekäyttää 30 kipulääkettä päivässä ja silti kyetä tekemään paskoja meemikuvia”, Deadmau5 laukoi takaisin.

Deadmau5 kohtasi vertaisensa, kun syytti Kanye Westin käyttävän piraattisovelluksia. ”Lausutaanko tämän henkilön nimi Dead-mow-five?”, Kanye kysyi ja jatkoi: ”Kenen tehtävä on kantaa tuo pää lentokoneeseen?” ”Tyttäreni rakastaa Minni Hiirtä, voisitko tulla esiintymään hänen syntymäpäivilleen?”

Ja tässä vain jäävuoren huippu! Lisää Deadmau5:n heittämää lokaa löytyy internetin hakukoneita käyttämällä.

Lisää luettavaa