Heittäytyykö Anssi Kela nälkätaiteilijaksi?

19.04.2010

Radiohead julkaisi In Rainbows -levynsä ”maksa mitä jaksat” -hintaan. Toukokuussa Anssi Kela laajentaa samaa ansaintalogiikkaa livepuolelle.

Kuva: Lassi Kaaria

Anssi Kela esiintyy Runkkaavat suntiot -yhtyeensä kanssa Helsingin Tavastialla 20. toukokuuta. Erikoisen illasta tekee se, että keikalle on ilmainen sisäänpääsy, mutta bändiä voi kiittää vapaaehtoisella tipillä keikan jälkeen.

Kela selventää bloginsa kommenttiosiossa, että kolehtihaavin sisältö tilitetään bändille ohjelmatoimiston kautta virallisia reittejä, joten verokarhukin kouraisee rahoista laillisen osansa. Mistään kuutamokeikasta ei ole kysymys siinäkään mielessä, että bändi nousee lavalle viimeistään kello 20.30.

Kela puntaroi yleisösuosiota blogissaan näin: ”Voisi kuvitella, että ilmainen keikka houkuttelisi salin pullolleen, mutta itse asiassa usein käy juuri päinvastoin: väkeä tuleekin vähemmän kuin silloin, jos lippu maksaisi esim. kympin. Danny sanoi minulle kerran: ’Muista, Anssi – yleisö on outo ankka.’ Iso D on ihan oikeassa.”

Koska Kela esiintyy yhtyeineen ikään kuin tulospalkkiolla, hän uhoaa laittavansa ”kovat piippuun”. Nähtäväksi jää, onko tulossa Bruce Springsteen -tyylinen tuntitolkulla kestävä maratonshow, mutta Kela lupaa, että lähempänä keikkaa yleisö saa vielä esittää biisitoiveitaan settiin. Vastaavanlaista demokratiaa harjoittaa myös Muse Kaisaniemen-keikallaan.

Lisää luettavaa