Helsinkiin aukeaa uusi levykauppa – 11 000 vinyylilevyä roudattu Sveitsistä

We Jazz Record Shop aukeaa marraskuussa.

12.09.2019

We Jazz on festivaali, levy-yhtiö ja mitä puuhahenkilöiden mieleen milloinkin juolahtaa! Pian se on myös levykauppa: We Jazz Record Shop aukeaa 17. marraskuuta osoitteessa Eurantie 8–10.

Levykaupan selkärangan muodostaa sveitsiläisen jazzkriitikon ja levynkeräilijän Francis Montfortin kokoelma. We Jazzin Matti Nives kumppaneineen kävi Genevessä ja palasi Helsinkiin 11 000 vinyylilevyn ja lukuisten seiskatuumaisten, gramofonilevyjen ja jazzlehtien kanssa. Lienee syytä ottaa yhteyttä Vallilan jazzkeskittymään.

11 000 jazzvinyylin hankkiminen popup-levykaupan perustamista varten kuulostaa aika hullulta tempaukselta. Entä sinusta, Matti Nives?

Hulluus on tietenkin suhteellista, mutta sanotaan näin että mielestäni on inspiroivampaa vastata ’miksi ei’ kuin ’miksi’, jos tällaisia mahdollisuuksia tarjoutuu. Nyt sattuivat planeetat kohdilleen ja homma saatiin maaliin – siis ainakin siihen pisteeseen asti, että levyt ovat meillä tallessa.”

”Odotan innolla, että pääsemme näkemään mitä kaikkea kokoelma pitää sisällään. Nopean vilkaisun perusteella valikoima on todella laadukas ja on mahtavaa saada tällainen laatulevyjen satsi Suomeen. Henkilökohtainen levykokoelma on jopa herkkäkin asia intohimoiselle musadiggarille ja koen suurta vastuuta Francis Montfortin elämäntyön kunnioittamisessa jakamalla nämä löydöt sekä levynostajien, radiokuuntelijoiden että dj-toimintaamme seuraavien aikalaisten kanssa. Itse asiassa nythän tämä alkaa kuulostaa jo suhteellisen järkevältä hankinnalta.”

Kiitos.

Levykaupasta ja muista We Jazzin kuulumisista pysyy parhaiten kärryillä seuraamalla sen somekanavia.

Lisää luettavaa