Helsinkiin avautuu viimein punkille omistettu museo – ensimmäinen näyttely palaa aikaan ennen älypuhelimia

Punkmuseo avaa ovensa Helsinkiin!

27.05.2024

Punkmuseo avaa kahden ja puolen vuoden työn jälkeen museon Helsingin keskustaan Graniittitaloon. Museossa esitellään vaihtuvien näyttelyiden kautta suomalaisen punkkulttuurin eri muotoja, musiikista henkilöihin ja paikoista tekemiseen

Avajaisnäyttelynä on alkuvuonna Keski-Suomen museossa esillä ollut Sydänääniä-näyttely. Se keskittyy punkin vuosiin aikavälillä 1977-1992. Tiedote kertoo näyttelystä seuraavaa:

”Sydänääniä kertoo punkin tavasta tehdä asioita äänekkäästi ja suurella sydämellä. Esittelemme punkin historiaa tasapuolisesti kaikille: kyynisille punkveteraaneille, nörteille levynkeräilijöille ja akateemisille aikamatkailijoille. Näyttely palaa aikaan, jolloin puhelin oli vielä seinässä kiinni ja posti kulki ilman sähköä. Tekstiä taottiin kirjoituskoneella ja lehtiä painettiin salaa koulun kopiokoneella. Kallista filmiä käytettiin harkiten ja kuvat noudettiin viikon päästä valokuvaamosta. Musiikkiakin ladattiin – kaverin levyltä omalle c-kasetille, ja sitten c-kasetilta toisen kaverin c-kasetille. Bändit opettelivat kolmea sointua olohuoneissa, kellareissa ja pommisuojissa. Äänitykset julkaistiin mieluiten heti eikä myöhemmin.”

Punkmuseo toimii 8.6. lähtien elokuun loppuun asti Helsingin Kampin Graniittitalossa osoitteessa Jaakonkatu 3. Punkmuseo on avoinna arkisin tiistaista perjantaihin klo 12-18 ja arkilauantaisin klo 12-16. Punkmuseon jäsenet pääsevät veloituksetta sisään, muilta sisänpääsy maksaa viisi euroa. Museokortilla ei sisään pääse, mutta vitosella kävijä mahdollistaa Punkmuseon toiminnan jatkumisen myös tulevaisuudessa.

Punkmuseon avajaisia vietetään lauantaina 8.6. klo 12–18, jolloin sisäänpääsy on kaikille ilmaista.

Lisää luettavaa