Hevin kuuntelijat ovat parempia käsittelemään kuolemaa, kertoo tutkimus – metallimusiikilla myös yhteys parempaan itsetuntoon

24.07.2016

”Onko Suomen valtaisalla hevibändien määrällä ja maan hyvinvoinnilla yhteys”, pohti Barack Obama puheessaan Sauli Niinistön vierailun aikana.

Ehkäpä. Tuore yhdysvaltalaistutkimus nimittäin kertoo, että raskas musiikki auttaa hyväksymään ajatuksen kuoleman välttämättömyydestä.

Tutkimusta varten haastateltiin 30 henkeä Hollannissa ja Saksassa. Tutkimuksen aikana toisille soitettiin äänikirjaa, toisille Slayerin Angel of Deathia. Selvisi, että heville ominaiset kuolemaa käsittelevät lyriikat helpottavat kuolemaan suhtautumista. Vaikka sanat kertovat masentavista aiheista, ovat juuri ne väylä pois masentavista ajatuksista.

Myös itsetunto oli yhteydessä kuoleman käsittelyyn. Tutkimuksen mukaan metallimusiikin kuuntelijoilla ei ollut tarvetta itsetunnon nostamiseen, kun kuolema tuotiin tutkimustilanteessa esille. Näin ollen hevi tekee kuolemaan suhtautumisesta hyväksyvämpää ja ikään kuin buddhalaisempaa.

Tutkimuksen voit lukea täältä. Alla Angel of Death, jota kuunnellessa testihenkilöiden suhtautuminen kuolemaan muuttui terveemmäksi.

Lisää luettavaa