Heviteemu palaa julkaisutauolta uudelleenversioimalla Jippua ja Samuli Edelmannia – kappaleen juuret 90-luvun ikonisessa kotimaisessa hitissä

Kaunis melankolia on Heviteemun näkemys Pimeä onni -biisistä.

05.11.2022

Lähestulkoon vuoden verran julkaisutaukoa viettänyt Heviteemu palasi eilen soolomusiikin pariin Kaunis melankolia (Pimeä onni) -singlellään. Kappale on uudelleenversiointi Jipun ja Samuli Edelmannin Pimeä onni -hitistä (2010), joka taas on käännösversio The Crashin Sugared -hitistä (1999).

”Olen aina ollut iso The Crash -fani”, Heviteemu kertoo. ”Kun kuulin pitkästä aikaa tuon Pimeä onni -käännöksen Sugared-biisistä, mulla välähti että tämä tuntuu ihan mun biisiltä. Oli pakko tehdä siitä totta. Nyt kun Teemu Brunilan ja Paula Vesalan kanssa on tullut tehtyä hommia muutenkin, tämä oli tosi luonnollinen prosessi viedä uutta versiota eteenpäin.”

Heviteemun versiointi säilyttää Jipun ja Samuli Edelmannin kappaleen alakuloisen haurauden, tehden kuitenkin säröisellä ja järeällä soundillaan kunniaa The Crashille. Ennen kaikkea kappale kuulostaa kuitenkin Heviteemulta, ja biisin kerrotaankin olevan ensimmäinen single artistin tulevalta debyyttialbumilta nimeltä Pahoinvoiva sukupolvi.

Vaikka Heviteemun edellisestä singlestä on kulunut lähes vuoden päivät, on artistin kädenjälki näkynyt niin Figaron debyyttialbumilla, Costeen syyskuussa ilmestyneellä Kaikki vampyyrit ei juo verta -levyllä sekä Mouhouksen tuoreella Masennust & massii -kokonaisuudella, joiden kaikkien tuotannosta Heviteemu on vastannut.

”Tämän lisäksi olen duunannut helvetisti co-tuotantoja, ollut mukana Mestarit-projektissa, Mieli ry:n itsemurhien ehkäisykamppiksessa sekä parissa mainoskampanjassa”, Heviteemu kertoo.

Kuuntele Kaunis melankolia alta.

Lisää luettavaa