Hiphop-moguli tuomittiin elinkautiseen vankeuteen huumekaupasta – epäillään myös palkkamurhasta

Lukuisia hiphop- ja r&b-tähtiä manageroinut Jimmy Henchman johti järjestäytynyttä rikollisliigaa yrityksensä kulisseista.

Teksti: Jari Setälä, kuva: factmag.com

Hiphop-manageriyhtiö Czar Entertainmentin entinen toimitusjohtaja James ”Jimmy Henchman” Rosemond tuomittiin perjantaina Brooklynissä elinkautiseen vankeuteen huumekaupasta, tuliaserikoksista ja talousrikoksista, kertoo AllHipHop.com.

Rosemond toimi muun muassa The Gamen, Sean Kingstonin, Brandyn, Akonin ja Gucci Manen managerina. Samalla Rosemond pyöritti Czar Entertainmentin suojista järjestelmällistä ja koko Yhdysvaltain laajuista huumekauppabisnestä, jonka vuosittainen liikevaihto oli 11 miljoonan dollarin luokkaa. Huumeita ja huumerahoja liikuteltiin läpi maan muun muassa soitin- ja studiolaitteisiin piilottamalla.

Vaikka Rosemond, 48, tuomittiin siis jo elinkautiseen, joutuu hän kuitenkiin vastaamaan vielä erilliseen syytteeseen palkkamurhan tilaamisesta. Rosemondin syytetään tilanneen 50 Centin yhteistyökumppani Lowell ”Lodi Mack” Fletcherin murhan vuonna 2009. Murhan epäillään olleen kosto siitä, että Fletcher oli vuonna 2007 pahoinpidellyt Rosemondin pojan.

Rosemondin on huhuttu myös olevan vastuussa Tupac Shakuriin vuonna 1994 newyorkilaisessa studiossa kohdistuneesta ryöstöstä ja murhayrityksestä. Kaksi aseistautunutta miestä oli tuolloin hyökännyt Shakurin kimppuun, epäilyjen mukaan Rosemondin määräämänä.