Hittikaruselli 13/11

08.10.2011

Hittikarusellissa Rumban päätoimittaja Teemu Fiilin ja toimituspäällikkö Saku Schildt kuuntelevat uusia kappaleita ja puhuvat mitä sylki suuhun tuo. Raadin kokoonpano saattaa muuttua, jos sille päälle tullaan ja tähdet ovat oikeassa asennossa.

Alla uusimman numeron Hittikarusellin kappaleet sekä poimintoja toimitsijakunnan höpinöistä. Lue koko juttu lehdestä!

Caveman: Great Life
Newyorkilaisen indie-yhtyeen tunnelmallinen paisuttelubiisi, jonka videossa on mukana kymmenisen rumpalia. Blogosfäärin uusi suosikki.

SS: ”Ei tästä ole pahaa sanottavaa, mutta ei hirveästi hyvääkään. Biisi saattaisi monien kuunteluiden myötä kasvaa.”
TF: ”Sävellys ei oikein erotu, mutta paisuttelu kyllä vetoa meikäläiseen. Eiköhän Caveman soita Flow’ssa ensi vuonna.”
SS: ”On ainakin tyylipuhtaan Flow-bändin näköinen.”

Isoveli: Tanssi taikka kuole
Brightboy muuttui Isoveljeksi ja moderni rock sai rinnalleen Jamaika-sävyjä. Tanssi taikka kuole nousi nopeasti radiohitiksi.

SS” Biisissä puristetaan liikaa. On muotoutunut kappale, jossa on helvetisti kaikkea, mutta ydin on ontto. Laulajan ääni on heikoin lenkki. Sen pitäisi olla persoonallinen ja hyviä fiiliksiä herättävä, mutta se menee ähkiväksi ylitulkinnaksi.”
TF: ”Jos nyt olis kevät, tämä voisi olla laskelmoitu kesähitti-yritys. On epäilemättä mietitty, että biisi voisi soida radiossa.”

S.C.U.M: Whitechapel
Taiteellinen lontoolaisbändi ammentaa postpunkin laveasta laarista. Whitechapel on poiminta yhtyeen syyskuussa ilmestyneeltä debyyttilevyltä Again into Eyes.

TF: ”Uskon, että Interpolin ja Editorsin fanit pitävät tästä. Tuotannossa pauhaa syntikka lujaa kitaran sijasta.”
SS: ”Goottirockin kolhoutta yhdistettynä reippaaseen tanssimeininkiin, ei hullumpaa.”

Tommi Läntinen: Kaksi sanaa
Punapäinen viihdetaiteilija näyttää tavoittelevan uudella ilmeellään karhean ja kokeneen kehäketun imagoa.

SS: ” Oli tämä huomattavasti parempi kuin kuvittelin. Kolme tähteä viidestä. Jos biisi soisi radiossa, kun ajelisin autolla ja olisi aurinkoinen päivä, en välttämättä vaihtaisi kanavaa.”
TF: ”Tällainen musiikki on paikallisradiomusaa, jota kuunnellaan, kun ollaan mökkilaiturilla jossain Keski-Suomessa. Tai autossa, kun ajetaan mökille.”

Sólstafir: Fjara
Islantilainen viikinkimetalliryhmä on etääntynyt vuosi vuodelta metallin standardeista. Fjara on jo enemmän jumitusrockia kuin heavya.

TF: ”Hyvällä laulajalla tämä voisi olla kova. Tai instrumentaalina sopisi Twin Peaksin taustalle. Tällainen alituotanto on harvinaista nykyään. Kuulostaa mukavan keskeneräiseltä.”
SS: ”Pohjimmiltaan musiikissa kasa ihmisiä soittaa eri instrumentteja yhtä aikaa toisiaan tukien ja myötäillen. Asiaan kuuluu, että joku horjahtaa joskus ja jollain on oma vähän kummallinen tyylinsä. Tässä on sellaista meininkiä.”

Lauri Tähkä: Syyskuun kyy
Elonkerjuun jälkeen koittaa uusi alku. Syyskuu kyy on ensimmäinen single Lauri Tähkän 26.10. julkaistavalta Polte-levyltä.

SS: ”Peukku ylös vai alas?”
TF: ”Siitä, että oli ballseja pistää bändi hajalle, peukku ylös.”
SS: ”Oli tuossa enemmän draivia kuin Elonkerjuun hiteissä. Enemmän hyviä asioita kuin niissä.”

Lana del Rey: Video Games
Isohuulinen amerikkalaistyttö on saanut blogimaailman sekaisin tunteikkaalla americana-soundillaan ja eteerisellä poseerauksellaan.

TF: ”Tässä näkyy mennyt maailma. Sen kaipaaminen elää tosi vahvana tämän hetken indie-skenessä. Tämä on tosi hyvä biisi, vaikka hiukan epäilen artistin todellista kestävyyttä.”
SS: ”Video ja biisi tukevat hyvin toisiaan. Kappaleen tunnelmassa on jotain tosi viehättävää. Biisi sopisi lopputekstimusiikiksi leffaan, joka päättyy jollain tosi kohtalokkaalla tavalla.”

Topi Sorsakoski: Tummansininen sävel
Elokuussa keuhkosyöpään menehtyneeltä tulkitsijalta julkaistaan postuumisti vielä yksi albumi. 26. lokakuuta ilmestyvän levyn nimikappale on alun perin Olavi Virran laulama suomennos saksalaisesta Blue Melodie -sävellyksestä.

SS: ”Sorsakoski on tosi katu-uskottava artisti, mutta tästä esityksestä ei jää paljoa mieleen. Sorsakoski, Tähkä ja Läntinen ovat aika samaa osastoa siinä mielessä, että kaikissa tapauksissa artistin persoona ratkaisee. Jos tykkää siitä, mitä artisti kuulijan mielessä edustaa, niin sitten diggaa kappalettakin.”
TF: ”Karismaattinen ja kansanomainen suomalainen mieslaulaja, nehän kaikki menevät tähän kategoriaan.”

Lisää luettavaa