Hopparit on pomoja, popparit on… Paleface julkaisi sananmuunnosbiisin

Toinen single ensi viikolla ilmestyvältä ep:ltä.

Saara Autere

Paleface julkaisee Isi käskee -ep:n 31. toukokuuta. Tänään ilmestyi single, jonka nimi on sananmuunnos ep:n nimestä: Käsi iskee. Tähän tyyliin temppuilee koko kappale.

”Verbaaliakrobatiaa ilman turvaverkkoja! Kaikkihan tietää, että huono huumori pidentää mukavasti keikkareissuilla matkaa. Sanamuunnokset ja muu verbaaliakrobatia ovat iso osa kiertueiden selviytymistaitoja. Ollaan harrastettu etenkin sananmuunnoksia keikkareissuilla antaumuksella”, kertoo Paleface.

”Skrivasin Palaneen käryä -albumille (2011) kappaleen nimeltä Patinoitunut runomies. Siinä räppäsin pelkillä sananmuunnoksilla. Kappaleesta on tullut fanien keskuudessa oikea kulttiklassikko. Kakkososa on ollut suunnitteilla jo vuosia ja nyt kun halusin tehdä kirjan yhteyteen ep:n, jossa testailen erilaisia tapoja räpätä totesin, että myös tämä konsepti sopii hyvin julkaisun henkeen.”

Kirja, johon Paleface viittaa, on tänään julkaistu Kolmetoista kertaa kovempi – Räppärin käsikirja (Like). Palefacen ja Esa Salmisen teos keskittyy räppäämisen ja räppien kirjoittamisen tekniikkaan.

Tekniikka ja verbaaliakrobatia monessa muodossa on koko ep:n teema. Aiemmin julkaistulla Aakkosmurha-kappaleella Paleface räppää aakkosia läpi kirjain kerrallaan muun muassa Blackaliciousin Alphabet Aerobicsin hengessä.

”Halusin tulevalla ep:llä pistää oman tekemisen testiin ja sylkeä kuin viimeistä päivää. Tämä on todella perinnetietoinen räppi-ep. Siinä ollaan ikään kuin hiphopin perusasioiden äärellä. Kaikki räpit on rykäisty nauhalle kerralla, ilman hieromista ja editointia. Tässä kuuluu nyt raaka skilli.”

Kuuntele molemmat tuoreet raidat alta. Ensimmäisenä tänään julkaistu Käsi iskee. Sen on tuottanut DJ Sweedy ja skrätseistä vastaa DJ Massimo.