HS: Kun elämää pitävät kasassa prostituutio ja unelma hip hop -artistin urasta – newjerseyläisestä Vianeysta kertova suomalaisohjaajan dokumenttielokuva palkittiin New Yorkissa järjestetyllä festivaalilla

Rankkoja aiheita käsittelevä dokumentti voitti palkinnon pohjoismaisen elokuvan festivaalilla.

12.11.2018

Suomalaisohjaaja Marko Vuorisen ohjaama dokumenttielokuva Vianey voitti New Yorkissa järjesteltyllä Nordic International Film Festivalilla parhaan dokumenttielokuvan palkinnon.

Kyseinen tapahtuma on festivaalin omien verkkosivujen mukaan suurin Euroopan ulkopuolella järjestettävä pohjoismaisen elokuvan festivaali. Ensimmäisen kerran festivaali on järjestetty vuonna 2014.

Dokumentti on kuvattu kesällä 2016 ja se kertoo New Jerseyssä asuvasta Vianey Oterosta. Vianeyn elämä on kovaa, ja arkeen kuuluvat huumeet sekä prostituutio, johon hän joutuu turvautumaan maksaakseen vuokransa. Toisaalta Vianeyn elämää pitää kasassa myös hänen unelmansa hip hop -artistin urasta.

Ennen NIFF:n myöntämää palkintoa dokumentti oli palkittu kahdella muullakin festivaalilla: New Jersey Film Festivaleilla sekä Amsterdam Independent Film Festivalilla.

Vianey-dokumentin lisäksi NIFF-festivaaleilla palkittiin myös Mikko Mäkelän ohjaama A Moment in the Reeds.

Voit katsoa Vianeyn trailerin alta.

Asiasta uutisoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Lisää luettavaa