Huippusuosittu räppäri Drake sai lähes miljoonabudjetin videolleen – teki JVG:t ja päätti jakaa rahat kansalle

Drake sai hynää ja teki sillä hyvää.

Youtube

JVG sai aikoinaan 20 000 euron budjetin Voitolla Yöhön -kappaleen musiikkivideon kuvauksia varten ja sen sijaan, että yhtye olisi törsännyt rahansa vaikka näyttäviin autoihin ja erikoistehosteisiin, niin räppärit jakoivat rahat ohikulkijoille. Videon teeman mukaisesti ohikulkijoiden tehtävänä oli mennä ”voitolla yöhön” ja pätäkkää kertyi esimerkiksi voitetuista urheilusuorituksista. Toki joillekin tuli myös tv:tä kainaloon, jos sattui olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Nyt Yhdysvalloissa on tehty käytännössä sama, mutta aavistuksen verran isommalla budjetilla ja hieman erilaisella menetelmällä. Kuten uutisoimme jo aiemmin, niin kanadalainen räppäri Drake oli tehnyt hyvää Miamissa. Hyväntekeväisyys oli kuvattu ja siitä on koostettu musiikkivideo God’s Plan -kappaleelle.

Videosta vastaa Karena Evans ja sen taustalla on häärinyt muun muassa Director X, joka on ohjannut jo kulttisuosioonkin nousseen Hotline Bling -musiikkivideon. Draken ”dream team” oli saanut budjetikseen noin 996631 dollaria, eli lähes yhden miljoonan. Kaikki rahat päätettiin jakaa niin avuntarpeessa olleille, kuin erilaisille järjestöille. Menipä Drake muun muassa supermarkettiin maksamaan kaikkien paikalla olleiden asiakkaiden ostokset, sekä jakoi jonkinlaisia lahjakortteja paikalliseen kauppakeskukseen, jossa muuten tanssahtelee videolla yhdessä jenkkifutari Antonio Brownin kanssa.

Kuten arvata saattaa, lämminhenkinen musiikkivideo nousi hetkessä valtaisaan suosioon ja on kerännyt kahdessa päivässä melkein 20 miljoonaa katselua (kahdella eri Youtube-kanavalla). Lukemat ovat isot siinäkin mielessä, että biisihän ei ole uusi. God’s Plan julkaistiin tammikuussa, mutta on toki siitä asti ollut Spotifyn kuunnelluin biisi.

Etenkin kappaleen vahvaa meemi-potentiaalia sisältänyt ”She say, Do you love me?, I tell her, Only partly / I only love my bed and my momma, I’m sorry” -laini on edesauttanut biisin suosiota. Onpahan tälläkin videolla kyseiselle kohdalle varattu aivan omanlaisensa näyttämö.

Katso videot alta ja katso miten sama temppu tehtiin hieman vastaavasti Suomen tyyliin.

Juttua päivitetty 18:51.