Hulluna Skamiin? Löydä ainakin nämä neljä uutta norjalaista artistia

Hyvä draama voi joskus vahingossa ihastuttaa katsojansa kokonaiseen maahan ja sen kulttuuriin. Tanska on laadukkaan tv-draamansa myötä tuntunut jo pidemmän aikaa käytännössä katsoen paratiisilta, jossa lähinnä pyöräillään ja hyggeillään päivät pitkät.

Nyt on kuitenkin Norjan vuoro, kiitos nuorisosarja Skamin, johon puoli Suomea on jo rakastunut.

Viikonloppuna Oslossa järjestettävä showcasefestari By:Larm tarjoaa ison läjän uusia pohjoismaisia bändejä, joista hullaantua. Jos norjalainen musiikki ei ole entuudestaan tuttua mutta Skamin kotimaa kiinnostaa, voi tutustumisen aloittaa vaikka näistä neljästä nimestä. Heidät kaikki ja valtavasti muita bändejä nähdään viikonloppuna Oslossa. Vielä ehtii ottaa äkkilähdön keikoille ja Skamin juurille!

Sigrid
Sigrid on Norjan Alma: tämän hetken coolein ja puhutuin artisti, vientitoivo jonka soundi kuulostaa ikäistään kypsemmältä. Pikkukaupungin kasvatti Sigrid on Alman tavoin parikymppinen. Helmikuussa julkaistu debyyttisinkku Don’t Kill my Vibe sai BBC1:ltä kutsumanimen ”hottest record in the world”. Tss!

Sandra Kolstad
Sandra Kolstad on kolme levyä julkaissut, klassisesti koulutettu pianisti, joka hyppäsi elektroniseen popmaailmaan. Biiseissä on jylhää kauneutta. Livenä visuaalit ovat isossa osassa ja Kolstadin keikkojen kuvaillaan olevan jonkin sortin mystisiä seremonioita. Tähän lahkoon voisi liittyä.

Chain Wallet
Viime syksynä debyyttialbuminsa julkaissut norjalaisbändi nojaa nostalgiaan, syntikoihin ja kasariin. Täydellistä Skam-musaa semi-epämääräisiin haahuiluhetkiin, kun ei osaa päättää onko onnellinen vai tosi ahdistunut. Ehkä molempia.

Astrid S
20-vuotias Astrid S on iso nimi kotimaassaan ja ulkomaillakin, mutta Suomessa vielä suhteellisen tuntematon. Jättihitiksi noussut Hurts so Good esitteli kiehtovan nuhaäänen ja Hype-sinkku taas vie artistia Banks-tyyppiseen, synkkään ja elektroniseen popmelankoliaan.

By:Larm Oslossa 2.-4.3.2017. Lisää tietoa festivaalin kotisivuilta.