Hulluutta japanilaiseen tapaan – Tampereen Klubin lavalla nähdään tänään jotain todella erilaista

08.10.2014

Nyt on tarjolla hieman erikoisempaa iltamenoa. Tampereen Klubilla järjestetään tänä iltana Japanese New Music Festival, jossa esiintyy kolme japanilaismuusikkoa peräti kahdeksana erilaisena kokoonpanona. Taiteilijoista jokainen esiintyy erilaisten bändijäsenyyksien lisäksi soolona.

Lavalle astuvat illan aikana Tatsuya Yoshida, Atsushi Tsuyama ja Makoto Kawabata, jotka ovat kaikki olleet kuvioissa jo parin vuosikymmenen ajan. Porukka yhdistää musiikkiinsa ennakkoluulottomasti aivan kaiken, eivätkä artistit ota itseään tai taidettaan turhan vakavasti.

Tuotteliaat muusikot lupaavat koostaa äänitaidetta niin psykedeelisestä rockista, progesta, jazzista, klassisesta musiikista, moderneista sävellyksistä, kokeellisesta ja etnisestä musiikista kuin monesta muusta. Kolmikkoa kuullaan illan aikana kokoonpanoina nimeltä Ruins Alone, Acid Mothers Temple SWR, Akaten, Zoffy, Zubi Zuva X, Psyche Bugyo, Atsushi Tsuyama (soolo) ja Makoto Kawabata (soolo).

Etenkin Acid Mothers Temple tunnetaan lukuisista variaatioistaan kokoonpanon suhteen. Klubille saapuvat muusikot ovat soittaneet aiemmin nimellä Acid Mothers Temple mode HHH ja Seikazoku. Yhtyeen nimi on sittemmin vakiintunut muotoon Acid Mothers Temple SWR. Eri nimisten kokoonpanojen musiikillinen anti on niin ikään vaihdellut. Tänä iltana kuultava SWR on usein keskittynyt kokeelliseen musiikkiin ja free-jazzin maailmaan.

Japanese New Music Festival Tampereen Klubilla tänään keskiviikkona 8. lokakuuta klo 21.00. Liput 13,50€.

Lisää luettavaa