“Hymyillään sitten taas kun tämä kaamos loppuu” – haastattelussa toisen singlensä julkaissut F

Vauhdikkaasti uransa aloittanut F julkaisi tänään Aina mä muistan sut -singlen.

10.11.2017

F on Universalille levyttävä artisti, jonka esikoissingle oli energistä popräppiä. Tänään julkaistun toisen singlen tunnelma on tummempi. Tutustuimme F:n maailmaan lyhyen haastattelun avulla.

Aloitetaan nimestäsi. Diginatiivina sinun luulisi ymmärtävän hakukoneoptimoinnin päälle. Siinä valossa artistinimi F on miltei tuskastuttavan hankala. Miksi F? Onko kyse jostain anonyymiyden välittämisestä vai mistä?

“Jos taiteilijanimensä valitsee hakukoneoptimointi edellä, niin ambitiot on väärät tai ainakin erilaiset kuin minulla. Minä olen F ja musiikkiahan minä tässä teen. Kyllä ne löytää, jotka haluaa löytää.”

Urasi on alkanut vauhdikkaasti: vain pari päivää esikoissinglen julkaisun jälkeen lämmittelit Azealia Banksia ja viikko siitä esiinnyit parhaaseen katseluaikaan MTV3-kanavan Posse-ohjelmassa. Mitä tapahtuu kakkossinkun jälkeen?

“Kakkossinkun myötä tämä minun kuvioni aukeaa varmasti lisää. Tuntuu, että jengi on tajunnut tämän minun juttuni kunnolla vasta nähtyäni minut lavalla. Päädyin esimerkiksi Posse-ohjelmaan, kun sen tuottaja näki minut vetämässä juuri tuolla kyseisellä Azealia Banksin lämmittelykeikalla. Yhden viikonlopun vedin biisejäni muotinäytöksen catwalkilla. Saa nähdä mihin sitä nyt päätyy.”

Entä ensi vuonna?

“Heti alkuvuodesta uutta musaa. Kirjoitetaan koko ajan uusia biisejä tuottajani Kitarajuho2.0:n kanssa ja mennään rauhassa kohti vielä määrittelemätöntä biisikokonaisuutta. Keväällä tulen tekemään liveä enemmän ja isommin, ehkä vähän yllättävissäkin yhteyksissä.”

Ensimmäinen single, Ovikelloo, on energistä popräppiä, joka omaan korvaan soi hieman Jurekin tuottaman Anatuden mieleen tuoden. Miltä minun luonnehdinta kuulostaa ja miten itse kuvailet musiikkiasi?

“Mikäli vertaus Anatudeen viittaa siihen että Ovikelloo on rohkea ja epätavallinen biisi, niin osut oikeaan. Lähdin tökkimään jengiä. Reaktioiden herättäminen kuvaa hyvin musiikkiani ylipäätään, koska ääripäisissä ja isoissa fiiliksissä mennään biisistä riippumatta. En ole tyypillinen räppäri enkä laulaja, vaan teen molempia miten huvittaa. Minä en kumarra mihinkään suuntaan enkä pyytele anteeksi. Luotan että omat ajatukseni tekevät näistä biiseistä samaistuttavia ja tuovat mukanaan sen poppifaktorin.”

Nyt ilmestyvä Aina mä muistan sut -single on tummempaa soundia. Kerro tästä kappaleesta?

“Nyt mennään kovaa syvään päähän. Minä kirjoitan aina äärimmäisen henkilökohtaisesti, ja tässä on siitä ehkä selkeämpi esimerkki kuin Ovikelloo. Aina mä muistan sut on minun kokema ihmissuhde, joka onneksi on nyt takana. Virheistä oppii.“

Ovikelloo-singlen kannessa sinun kasvoillasi on vihreää mönjää. Uuden singlen kannessa mönjä on vaihtunut mustaksi. Onko värivalinnoilla tarkoitus kuvastaa kappaleen välittämiä tunteita?

“On. Molempien biisien ympärille on rakennettu oma visuaalinen maailmansa, jota tämä ‘maali’-estetiikka yhdistää. Lyhyiden teaser-videoiden kautta pääsee sisälle biisiin ja tämä materiaali näkyy myös keikoillani. Ideana on, että jokainen biisi on oma 360-elämyksensä, mutta jättää silti tilaa kuulijan omille ajatuksille. Musavideot on vanhanaikaisia.”

Minkä väristä maalia seuraavien singlejen kansissa on, eli minkälaisiin suuntiin F liikkuu musiikillaan seuraavaksi?

“Juuri tällä hetkellä melankolia puhuttelee minua, joten sitä tulee lisää. Musta maali on nyt käytetty, joten katsotaan mitä tumman sävyjä löydetään seuraavaksi. Hymyillään sitten taas kun tämä kaamos loppuu.”

Kuuntele F:n Aina mä muistan sut:

Lisää luettavaa