Hyppäsihän se Bruce Springsteen viimeinkin Barack Obaman vaalikelkkaan

15.10.2012

Tulee kenellekään tuskin yllätyksenä, ketä We Take Care of Our Own -nimisen kappaleen tekijä tukee presidentinvaaleissa.

Kuva: Live Nation.

Bruce Springsteenin uusi lätty ei ole kaikkien mieleen, mutta vahva työväenluokan sanoma siinä ainakin on. Siksi mies sopiikin mainiosti istuvan presidentin Barack Obaman tukijoihin. Kun on enää vain reilu kolme viikkoa Yhdysvaltain presidentinvaaleihin, tietää Rolling Stone kertoa, että Springsteen jalkautuu viimeinkin vaalikentille.

Springsteen kampanjoi aktiivisesti senaattori John Kerryn leivissä vuonna 2004 ja Obamankin kelkassa 2008, mutta New Yorkerin haastattelussa mies väitti jättävänsä vuoden 2012 vaalit väliin. Nyt Pomo on kuitenkin lupautunut  esiintymään kahdessa vaalitilaisuudessa alkaneen viikon torstaina, 18. lokakuuta. Springsteen nousee lavalle Ohiossa Bill Clintonin kera ja lentää sieltä suoraan Iowaan.

Ei ole mikään yllätys, että Springsteenin ja Obaman fanit ovat ainakin osittain samaa joukkoa. Hiljattain Obama soitatti netissä lähetetyn puheensa päätteeksi Springsteenin We Take Care of Our Own -singlen, mikä nosti kappaleen latausmääriä yli 400%.

Meneillään olevaan vaalitaisteluun värvätty vielä entistäkin enemmän muusikoita, mistä voit lukea lisää vaikkapa tästä artikkelista. Jälkeenpäin voi olla hankala arvioida onko moisesta mitään hyötyä, etenkin kun muusikoiden poliittiset sitoumukset tuntuvat aina vieraannuttavan osan faneista.

Lisää luettavaa