Hyvä verse – kirja suomiräpin naisista ilmestyy tammikuussa

Kirjaa varten on haastateltu 27 räppäriä.

29.12.2018

Rumbaankin kirjoittava Heini Strand on kirjoittanut Suomen ensimmäisen tietokirjan naisräppäreistä. Kirja on nimeltään Hyvä verse, se sisältää 180 sivua ja ilmestyy tammikuussa. Kirjaa varten on haastateltu 27 räppäriä.

Kirjassa kerrataan esimerkiksi perusteita, eli mitä kautta haastatellut ovat päätyneet rap-musiikin pariin ja miten he ovat itse alkaneet räppäämään. Tämän lisäksi käsitellään sukupuolikuvastoa ja myös räppärien omakohteisia kokemuksia suomiräpin kentältä.

Kirjan sisältöä kuvaillaan näin:

”Olennaisina tarkastelun kohteina ovat myös itse räppääminen ja riimien kirjoittaminen. Teemoittain jaoteltujen lukujen myötä sivuille piirtyvät ohjeet aloittaa räppääminen itse.

Kirjan kontekstina toimii 2010-luvun lopun Suomi, mikä näkyy sellaisissa tekstin sisältämissä termeissä, kuten manspleinaaminen, naisoletettu ja rodullistaminen. Haastateltavat puhuvat nykyhetkestä käsin, joten kirjan merkitys ajankuvana on tärkeä.

Kirjan sivuilla versensä paljastavat räppärit Mariskasta Yeboyahiin, Rauhatädistä Mercedes Bentsoon sekä Sini Sabotagesta SOFAn SonSoniin ja FanFaniin.”

Kirjasta enemmän täällä. Kansikuva alla.

Lisää luettavaa