”Hyvinä ystävinä bändi kuopataan” – 90-luvun alusta asti metelöinyt kotimainen kulttiyhtye lopettaa

Viimeinen keikka on launtaina.

03.05.2022

Can Can Heads on ilmoittanut lopettavansa. Yhtye soittaa viimeisen keikkansa tänä lauantaina 7. toukokuuta Helsingin Bar Loosessa. Tarkempia speksejä keikasta löytyy Facebookista.

No waven aallonharjalla vuodesta 1993 surfannut Can Can Heads on soittanut ”väkivaltaista musiikkia lempeällä sydämellä” jo miltei 30 vuoden ajan. Yhtyeen skronk-henkistä, vapaata ja eklektistä mekkalointia on julkaistu muun muassa maineikkaan Bad Vugumin toimesta. Can Can Headsin viimeiseksi albumiksi jäänee tämän hetken tietojen valossa Monorural Recordings (2018).

”Can Can Heads kuulostaa siltä kuin bebop, hc-punk ja kuulantyöntö olisi kuvailtu eristyksissä oleville islantilaisille humalaisille kalastajille postikorteilla, ja nämä olisivat näiden perusteella alkaneet soittaa”, Rumban Jean Ramsay kuvaili taannoin yhtyeen ulosantia.

Nykyisessä kokoonpanossaan – Janne Mäki-Turja, Janne Martinkauppi, Raine Liimakka, Tomi Nuotio – bändi on toiminut suurin piirtein vuosituhannen taitteesta. Viimeksi mainittu kertoo Rumballe, että lopetuspäätökseen ei ole sen dramaattisempia syitä kuin kiireet muilla elämän osa-alueilla ja maantieteelliset seikat.

”Hyvinä ystävinä bändi kuopataan. Yhteydenpito jatkuu ihan varmasti, samoin musanteko tahoillamme, ja tiedä vaikka projektiluontoisesti vielä yhdessä, muodossa tai toisessa”, Nuotio sanoo.

Lisää luettavaa