”Ideani 90-luvun räppibiittien yhdistämisestä suomenkielisiin folk/blues-biiseihin herätti kiinnostuksen” – Kolhon video ennakossa

Kolho julkaisi videon, joka on ennakossa Rumbassa.

Kolho-niminen artisti julkaisee debyytti-ep:nsä Se en ole minä perjantaina 1. päivä lokakuuta.

Pajamäki-nimisestä kappaleesta ilmestyy Jani Karlssonin ohjaama musiikkivideo virallisesti huomenna 23. päivä syyskuuta. Video on kuitenkin ennakkonäytössä Rumbassa tästä hetkestä lähtien.

Artistinimen takaa löytyy Juuso Kolho, jolla on taustaa monissa eri yhtyeissä niin soittajana kuin säveltäjänäkin. Kolhon ensimmäinen yhtye oli 90-luvulla perustettu katurokkibändi Needles Hate People. Vuonna 2002 hän perusti Kim Curly Bandin Kalevauva.fi-yhtyeestäkin tutun Kimmo Nummisen kanssa. Yhtye hajosi myöhemmin.

Näiden lisäksi Kolho on vaikuttanut erinäisissä yhteyksissä kuten Polar Motor, Ellinoora, Jesse ja Detour 33.

Ep:n on äänittänyt ja tuottanut Kalifornia-Keke. Soolouransa lisäksi Kalifornia-Keke on tuottanut muun muassa Maustetyttöjä sekä Paperi T:tä.

”Ideani 90-luvun räppibiittien yhdistämisestä suomenkielisiin folk/blues-biiseihin herätti Keken kiinnostuksen. Tuottajana hän on äänittämisen ja soittamisen lisäksi auttanut merkittävästi tekstien kanssa”, Kolho kertoo yhteistyöstä.

Soolourastaan Kolho kertoo seuraavaa:

”Oon usein ollut sellaisessa kitaristille tyypillisessä roolissa eli sidekickinä tai wingmanina. En myöskään ole koskaan pitäny itseäni solistina, vaikka joissain yhteyksissä laulanut oonkin. Laulamiseen liittyy suomalaisille jotenkin synnyinlahjana niin paljon häpeää ja mulla se lienee moninkertaista. Myös musaopinnot on aiheuttanu sellasta päänvaivaa, että asiat pitäis tehdä jollain tietyllä tavalla. Mutta. Sitten kun kelasin, että tekisin vähän parempia demoja joistain biiseistä ja tarjoaisin niitä muille, se ei vaan tiettyjen biisien kanssa tuntunu hyvältä ajatukselta ja olikin ‘pakko vetää ite’. Mulle on tärkeetä et musassa säilyy riittävä kolhous, enkä mä toisaalta sitä varmaan pysty edes halutessani väistämään.”

Katso video alta.