Indiepop-tulokas Ilmi Veeran debyyttialbumi ilmestyy huomenna – uusi musiikkivideo Rumban ensinäytössä

Mustarastas-single sai videon.

24.03.2022

Laulaja-lauluntekijä Ilmi Veeran eli Veera Pulkkisen ensimmäinen sooloalbumi Sut mä haluan muistaa ilmestyy huomenna perjantaina 25. maaliskuuta.

Indiepoppari on tehnyt aiemmin musiikkia Katinka Vee -nimellä ja soittanut koskettimia Milla Rumin yhtyeen livekokoonpanossa.

Debyyttialbumille etsittiin tuottajaa pitkään, mutta Ilmi Veera päätyi tuottamaan levyn lopulta itse. Artisti haki vaikutteita levykokonaisuuden koostamiseen muun muassa ajastaan teatteriproduktion näyttelijänä.

”Mua inspiroi ajatus siitä, että albumi olisi ikään kuin esityksellinen kokonaisuus, jolla on alku, keskikohta ja loppu. Että kappaleet muodostaisi yhdessä kokonaisuuden, joka johdattaisi tunnelmasta toiseen”, Ilmi Veera kommentoi.

Albumin yhdeksän biisiä käsittelevät muutosta, kipua, kaipausta ja rakkautta. Kappaleet syntyivät muun muassa luonnon rytmeistä ja muodoista saadusta inspiraatiosta.

”Miten tuuli nousee kaukaa metsässä, tulee kohinalla luo ja sitten jatkaa matkaa. Miten meren aalto nousee ja laskee. Kiemuraiset männyt, lintujen laulu, tikan koputus sähkötolppaan. Kaipasin orgaanisuutta ja helppoutta. ”

Viime vuoden toukokuussa julkaistu single Mustarastas on saanut nyt musiikkivideon, joka on tänään Rumban ensinäytössä. Ilmi Veeran ja Mea Auran käsikirjoittama, jälkimmäisen tekemään maalaukseen perustuva musiikkivideo sointuu hienosti rauhalliseen kitaravetoiseen biisiin. Katso alta!

Lisää luettavaa