Instagram poisti varoittamatta Madonnan vähäpukeiset kuvat – artisti julkaisi samat kuvat uudelleen tulenkatkuisen kuvatekstin kera

"Olen kiitollinen siitä, että olen onnistunut säilyttämään järkeni läpi neljän vuosikymmenen täynnä sensuuria, seksismiä, ikäsyrjintää ja misogyniaa", Madonna kirjoittaa.

Ricardo Gomes

Madonna ottaa parin päivän takaisessa Instagram-postauksessaan suorasanaisesti kantaa naistyypillisiin kehoihin kohdistuvaan seksualisointiin ja kontrollointiin. Alkunsa pitkä ja tulinen postaus sai siitä, että Instagram poisti varoittamatta artistin aiemmin viikolla julkaisemat kuvat, joissa näkyi osa Madonnan nänneistä. Kuva rikkoi niin ollen Instagramin yhteisösääntöjä, minkä sovellus ilmoittikin myöhemmin syyksi kuvien poistamiselle. Asiasta kertoo muun muassa NME.

Madonna julkaisi samat kuvat pian uudestaan, nyt sydänemojilla kriittiset ja kielletyt kehonosansa peittäen. Kuvatekstissä artisti kirjoittaa: “Koen tyrmistyttävänä sen, että elämme kulttuurissa, jossa saamme näyttää jokaisen millimetrin naisen kehosta, paitsi nännin. Ihan kuin se olisi ainoa osa naisen anatomiaa, jonka pystymme seksualisoimaan. Nänni, joka ravitsee vauvan! Eikö miehen nänniä voida kokea eroottisena? Entäs naisen takapuoli, jota ei koskaan sensuroida missään?”

Yhdysvalloissa vietettiin torstaina perinteistä kiitospäivää, ja Madonna jatkaakin tekstiään ilmaisemalla kiitollisuutensa siitä, että on “onnistunut säilyttämään järkensä läpi neljän vuosikymmenen täynnä sensuuria, seksismiä, ikäsyrjintää ja misogyniaa”.

Voit lukea Madonnan tekstin kokonaisuudessaan alta.