”Internet räjähti ja mä vaan otin himassa belfieitä” – haastattelusssa Paha Matami, jonka ensimmäinen video vaikuttaa viraali-ilmiöltä

Paha Matami on vasta julkaissut ensimmäisen sinkkunsa.

Laura Mainiemi

Paha Matami on helsinkiläisräppäri, joka on ehtinyt herättää huomiota. Muun muassa City Girls -duon ja Lil Kimin esikuvikseen luokitteleva artisti on julkaissut uransa ensimmäisen videon. Video on kappaleesta Läski.

Musiikkivideoita ei katsota tänä päivänä aivan samaan tahtiin kuin muutamia vuosia sitten, joten aloittelevan artistin musiikkivideon reippaat 90 000 katselua kolmessa viikossa on huomioitava. Rumba oli tästä syystä mielipiteitä jakaneeseen artistiin yhteydessä.

Kuka on Paha Matami ja miten hänestä tuli se?
”Paha Matami on seksipommi, joka syntyi Venus-planeetalla ja putosi keskelle Kontulaa. Mun maailma on likainen klubimeininki asenteella. Joku sanoi että naispuolinen Tippa T! Haluan tehdä itsensäfiilistely- ja biletys-anthemeita seksikkäästi ja hauskasti.”

”Mun tulevaisuuden musavideoilla pylly pyörii ja setelit lentää. Hienointa Pahassa Matamissa on se että en yritä olla kukaan muu, olen oikeassakin elämässä näin extra ja biisit sijoittuvat Kontulan Merirosvopubiin eikä Atlantan strippiklubeille.”

”Räppi on ollut mun elämän eliksiiriä lapsesta asti ja selvisin mun teinivuodet lähinnä sillä, että mulla oli paristolla käyvä mp3-soitin täynnä NWA:ta. Puolitoista vuotta sitten tajusin, että mähän voin itsekin tehdä tätä!”

Läski on ensimmäinen sinkku, miten se valikoitui ensimaistiaiseksi?
”Koska se on bängeri! Kukaan ei vielä ollut tehnyt suomeksi twerkki-anthemia siitä miten seksikästä on olla iso ja mehukas nainen, ja päätin että sellainen pitää saada. Halusin vähän räjäytellä ja herättää keskustelua. Jokainen askel vie eteenpäin. Läski oli demo-/mixtape-henkinen ratkaisu, seuraava sinkku tehdään jo ammattimaisemmin tuottajan kanssa ja sillä lähdetään tavoittelemaan Spotifyn soittolistoja.”

Läski on saanut vauhdikkaan vastaanoton. Videota on tsekkailtu 92 000 kertaa Youtubesta, jota voi pitää hyvänä lukemana, erityisesti varsin uudelle artistille. Oliko tämä jotakin mitä osasit odottaa?
”Olen kokonaan musaskenen ulkopuolelta ilman mitään linkkejä. Värjäsin videon taustalakanat omin kätösin ja rikoin säästöpossun. Luotin siihen, että videossa on kaikki ainekset mennä viraaliksi. Merkittävintä tässä vastaanotossa ei ole katsojaluku vaan reaktioiden intohimoisuus. En usko, että yksikään videon katsoja tulee unohtamaan sitä. Se on aikamoinen saavutus.”

Kappale on jakanut myös vahvasti mielipiteitä, millä mielin olet seurannut palautetta?
”Huvittunein mielin! En ole ennen nähnyt, että tuhannet aikuiset ihmiset kääntävät huumorintajun kokonaan pois päältä ja saavat samanlaisen kohtauksen kuin viisivuotias karkkihyllyn edessä. Sehän vain kertoo siitä että tällainen video oli pakko tehdä! Kun video lähti leviämään, internet räjähti ja mä vaan otin himassa belfieitä. Kyllä mua saa seurata vaikka ei musta tykkäisikään. Kaikki huomio kelpaa!”

Kappaleen biitistä vastaa Benihana Boy. Sen väitetään Youtube-kommenteissa olevan lisensoimaton. Miten vastaat näihin syytöksiin ja onko sinuun oltu yhteydessä tuottajan tahoilta?
”Rakastan Benihanaa ja se on eka tyyppi jolle linkkasin ton videon. Olen ostanut siltä muutamia tosi kovia biittejä, niin kuin toki tuhannet muutkin. Laitoin sille fanikirjeen, mutta hän taitaa olla vähän kiireinen lukemaan sitä.”

Kun katsot kolmen vuoden päästä taaksesi, mitä Paha Matami on jättänyt jälkeensä?
”Bängereitä, kovia musavideoita ja törkeitä livekeikkoja. Ja sehän on vasta alkua se!”